Egypte – Sharm el Sheikh & Hurghada

Egypte… misschien niet de beste plaats om de laatste tijd te komen, maar toch een land met indrukwekkende bezienswaardigheden. Egypte heeft een lange geschiedenis, het Oude Egypte is een beschaving die al rond 3300 voor Christus is ontstaan, waarvan de sporen nu nog zijn terug te zien. Een paar jaar geleden zijn wij naar Egypte geweest, zowel in Sharm el Sheikh als Hurghada. Deze plaatsen zijn best wel toeristisch en als je echt wat wil zien van de overblijfselen van het oude Egypte dan moet je toch wel een eindje reizen, maar dat is dan zeker de moeite waard. Dit hebben wij gedaan op onze vakantie:

  • Caïro – Een tripje naar de hoofdstad is natuurlijk een must, als je naar Egypte gaat. In Caïro staat het grootste Egyptologisch museum van de wereld, met een verzameling van meer dan 100.000 objecten zoals: mummies, beelden, tronen, het graf van Toetanchamon en nog veel meer! Maar naast het museum is er natuurlijk veel meer te doen in Caïro, wij kregen een tour langs alle hoogtepunten, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om Caïro zelf te verkennen!
  • Nijl – Tijdens onze tour door Caïro hebben wij ook een korte boottocht gemaakt over de Nijl. Deze rivier van duizenden kilometers lang is de bron van het leven in Egypte. De rivier zelf was erg vervuilt en de boottocht stelde dan ook niet heel veel voor, maar het is natuurlijk wel leuk om te kunnen zeggen dat je over de Nijl gevaren hebt!
  • Piramide van Gizeh – In Caïro staan ook het bekendste bezienwaardigheid van Egypte, namelijk de Piramiden van Gizeh! De Piramiden van Gizeh bestaan uit: de Piramdide van Cheops, de Piramide van Chefren, de piramide van Mycerinus en drie kleinere piramide. De Piramiden behoren tot de 7 klassieke wereldwonderen, en is het enige klassieke wereldwonder dat nog bestaat. De piramiden behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mens, de piramiden werden gebruikt als graven voor de farao’s. Naast de Piramiden vind je hier ook de Sfinx, de Sfinx diende als bewaker van de ingang van het dodenrijk.
  • Luxor – Hiervoor moesten we toch een aantal uur met de bus reizen, maar daar hebben we geen spijt van gekregen. Luxor is een stad in Egypte gelegen aan de Nijl, met veel archeologische bezienswaardigheden. Eén van de bekendste plaatsen is de ‘Valley of the Kings’, wat bestaat uit meer dan 60 koningsgraven. Maar daarnaast heb je ook nog de volgende plaatsen in luxor: de Tempels van Karnak, Kolossen van Memnon, Dal der Koninginnen, Luxormuseum, Luxortempel, en ga zo maar door!
  • Sahara – Zonsondergang in de woestijn, wie wil dat nou niet meemaken?! En dat nog wel in de grootste zandwoestijn op aardeL de Sahara. Hier hebben wij met onze eigen ogen een fata morgana gezien, wat eigenlijk niks meer is dan een luchtspiegeling veroorzaakt door de hitte. En we mochten ook zelf met de quad en buggy een tocht door de woestijn maken.
  • Duiken/ snorkelen – Naast de piramiden staat Egypte ook bekend om zijn koraalrif. Toen wij in Egypte waren zijn we daarom ook wezen snorkelen en hebben we ook voor het eerst gedoken!

Daarnaast hebben we toen we in Sharm el Sheikh verbleven een trip gemaakt naar Jordanië, waar we naar de stad Petra zijn geweest. Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, is de historische hoofdstad van de Nabateeërs. De stad is gelegen in een kloof en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt.

Houd je wel van een zonnetje, maar wil je ook op een culturele vakantie dan is Egypte the place to be. De bezienswaardigheden zoals de piramiden van Gizeh en Luxor zijn een aanrader en stonden dan ook op onze bucket-list. Wij vonden de piramiden en andere bezienswaardigheden heel indrukwekkend, en vinden dat je het zeker één keer in je leven gezien moet hebben. We zullen niet snel teruggaan naar Egypte, maar we zijn wel blij dat we de kans hebben gekregen om hier naartoe te gaan!