Cambodja Phnom Phen en Siem Reap

Geen tijd geen tijd geen tijd hiervoor! Dus even snel een update! Aangezien we toch met de bus aan het touren zijn waarom gaan we dan niet op de terugweg naar Bangkok door Cambodja! Dan kunnen we even snel de hoofdstad spotten en daarna door naar het bekendste tempelcomplex (ja en hier kwam ik gewoon zelf mee), in heel Azie.

’S Avonds laat gingen we vanuit Ho Chi Minh City richting Phnom Phen. Nog nooit hebben we de grens overgestoken op land (buiten Europa), dus we waren best benieuwd hoe dit zou gaan. De bus zou er om 12 uur zijn, maar om 12 uur was er nog niks te bekennen, om iets van half 1 ’s nachts kwam er een vietnamees aan gestrompeld en nu moesten we verschillende douane formulieren invullen om straks uberhaut binnen te kunnen komen in Cambodja. Nou eindelijk alles ingevuld nog een tijdje zitten wachten op de bus en dan gaan we dan eindelijk.

De bus was iets anders dan de eerdere slaapbussen die we hebben gehad. Deze slaapbus had namelijk een gezellig tweepersoons bed (thank god dat we met zijn tweeen zijn, anders hadden we naast een of andere vietnamees moeten liggen (misschien wel meer ruimte gehad dan, haha)). Nou toen we lagen hebben we onze benen in de nek gelegd en zijn we weer proberen te gaan slapen.

Midden in de nacht wakker gemaakt want we waren bij de douane. Ik heb nog nooit zoiets nutteloos gezien maar goed. Eerst moesten we in een soort grote hal gaan staan daar werden onze namen opgenoemd (zij hadden namelijk al onze paspoorten van de buschauffeur). Oké paspoort gepakt, dan stukje doorlopen naar volgende stop en daar kregen we dan de stempel. Bus koffer helemaal niets gecontroleerd. Dus als ik drugs had willen smokkelen had ik het nu moeten doen haha!

Alle drama met de douane was nog maar het begin want aangekomen in Phnom Phen had de bus ons echt helemaal aan de andere kant gedumpt van ons hotel. Dus lichtelijk geirriteerd (vooral ik), maar dit keer Chantal ook want ik denk dat we in totaal 3 uurtjes hadden geslapen, zijn we richting ons hotel gaan lopen. Chantal voorop en ik mopperend achteraan. “Zijn we er al” vroeg ik bij ongeveer elke straat. Waarop Chantal op de 48 straten die we gelopen hebben iedere keer zei: “Ja bijna, nog maar heel even….”. Grrr als ik had geweten dat het zo ver was, was ik dus wel even ergens wat gaan ontbijten want de backpack op in de volle zon zonder ontbijt is en zal niet mijn favoriete bezigheid blijven.

Nou Phnom Phen, eerste indruk, veel tempels, wel veel mooiere tempels dan die in Vietnam, dus ook ik was enthousiast hierover. Ons hotel was prima, we zijn begonnen met malaria tabletten slikken want dat moest in dit gebied en we moeten onder één klamboe slapen omdat mevrouw Wildschut junior haar klamboe al bij slaapbus 1 is kwijt geraakt. Het onder één klamboe slapen was erg grappig en knus haha. Heel veel was er in Phnom Phen niet te doen dus we waren blij dat we hier maar twee nachten hadden geboekt en niet meer. We zijn een beetje langs tempels gelopen, beetje ruzie gehad over deze schijt tempels, maar goed opgelost en nu niks meer aan de hand! Zou ik terug gaan naar Phnom Phen? Nee maar het was wel een mooie tussenstop in onze reis. En ja nu kunnen we toch zeggen dat we in de hoofstad van Cambodja zijn geweest..

Volgende stop gaan we helaas weer heen met de bus en ditmaal is het Siem Reap, vlakbij Siem Reap ligt namelijk het welbekende Ankor Wat. Iedereen die we spreken zeggen dat we hier ECHT heen moeten en ook in de Lonely Planet staat dat dit echt een MUSTSEE is. Ook al geloof ik de Lonely Planet niet echt meer, iedereen klinkt zo enthousiast hierover dat we het echt niet niet kunnen doen. Wat ik wel nu echt een eis vond aan ons volgende hotel was een zwembad want jeetje iedere keer is het zo heet, dan kom je wel in een kamer met airco maar hoe lekker is het dan om een keertje in het zwembad te springen.

Dus na weer een geweldige lekkere busrit, dit was echt een bus met alleen maar locals. Ik heb echt nog nooit zoiets meegemaakt.. Gewoon een vrouw voor me zit te bellen alsof ze in haar eentje zit, ze was echt zo hard aan het praten dat ik het zelfs heb lopen filmen. Daarna zit een man die al de gehele busrit naar Chantal en mij zit te staren, waarop ik dus geirriteerd naar hem aan het kijken ben en op een gegeven moment zeg: WHAT? Natuurlijk begrijpt hij het niet want niemand in dit land kan Engels haha maar hij had wel door dat ik het niet leuk vond dus dat was genoeg. Daarna spuugt deze man overigens gewoon in de bus op de grond, dus hij was al niet helemaal lekker gok ik? Of het is gewoon ‘normaal’ in Cambodja?

SIEM REAP

Iedereen had wel gelijk over Siem Reap dat het echt een heel leuk stadje is, dit komt niet alleen door het zwembad die we bij ons hotel hadden, echt waar! Maar alles lag op loopafstand en alles was gewoon heel gezellig, behalve de tuktuks, was alles hier ook best rustgevend en heel gezellig. De eerste avond zijn we lekker uiteten geweest. Het eten en drinken is hier wel weer duurder dan dat het in Vietnam was. Wat wel makkelijk is is dat alles in Cambodja in dollars wordt aangegeven. Alles begint hier bij 1 dollar. Dus de Cola die in Vietnam 0,50 cent was is hier gewoon 1 dollar.

De leukste straat in Siem Reap is toch wel de Pub Street, als je in Siem Reap bent dan moet je daar echt wel even heen gaan. Volg gewoon de muziek. Wij zijn op een gegeven moment bij een tentje gaan zitten waar de muziek het hardst stond. Het was echt wel heel leuk want mensen stonden te dansen op de straat vanwege de harde muziek, hier voelde je echt de heerlijke vakantie vibe die we tot nu toe nog niet echt hadden gehad aangezien we zoveel aan het reizen waren geweest.

In Siem Reap zijn we drie nachten gebleven dit omdat we lekker wilden chillen, maar ook niet te laat weer terug naar Bangkok wilden gaan. Op de tweede dag zijn we naar Angkor Wat gegaan het grootste tempelcomplex van Azie. Eerst dachten we om dit gewoon te doen met een tuktuk, maar omdat we ook wel benieuwd waren naar de achterliggende gedachtes van de tempels hebben we een tour met gids gedaan (grootste fout die we hebben gemaakt tot nu toe).

Met de tour ga je niet alleen naar Angkor Wat, Angkor Wat is de bekendste, maar je bezoekt ook nog andere tempels, één van die tempels is de tempel waar Tomb Raider is opgenomen, dus die vonden wij eigenlijk het leukst. Maar bij Angkor Wat aangekomen zeiden we allebei tegen elkaar, oke? Is dit het? Ja het is een mooi gebouw, maar het heeft geen kleur, niet echt uitstraling zoals de tempels die we in Phnom Phen hebben gezien. Het nadeel van deze tour was dat we dus van 9 tot 12.30 bij deze tempel hebben gelopen, dit was ECHT niet nodig haha! Bij elke muur of elke afbeelding had die gids wel wat te vertellen. Dus als je wat wilt weten over Angkor Wat dan moet je bij Chantal zijn (ik was allang uitgeschakeld voor geluid).

De tour was intens vermoeiend we hebben heel erg veel gelopen, nog wel aantal leuke dingen gezien en gedaan. We hebben aapjes gezien dus dat vonden we heel erg leuk en daarnaast waren er een groep monikken die met ons op de foto wilden haha. Dus daar hebben wij gebruik van gemaakt want nu wilden we ook met hun op de foto. Grappige aan op de foto met monikken is dat ze je niet mogen aanraken en niet te dichtbij mogen staan, dus de foto’s zijn wel een beetje afstandelijk geworden!

Siem Reap was echt heel erg leuk je kan hier alles vinden: rust, uitgaan, souveniertjes, zwembad bij hotel voor betaalbare prijs, aapjes en genoeg tempels! Zoals ik al eerder zei willen we niet gaan haasten voor onze vlucht die vanuit Bangkok naar Sydney gaat dus we gaan lekker snel weer uit Cambodja zodat we beetje relaxed aan kunnen doen in Bangkok!

Next up: Bangkok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.