Fietsen in Bangkok

Ja jeetje wat gaat deze reis snel, we proberen onze verhalen zo snel mogelijk online te zetten maar dat is echt onmogelijk. Tussen de trips, werken en ergens slapen door proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Gelukkig schrijft Chantal alles in haar reisboekje zodat we niets vergeten, maar nu ik dit schrijf zitten we zelfs al in een ander land namelijk in Vietnam! Maar goed we gaan van de ene naar de andere stad en willen niet dat jullie iets missen. Dus na Dubai zijn wij doorgevlogen naar Bangkok.

De vlucht naar Bangkok ging om 9.40 en duurde ongeveer 6 uur, peanuts als je het ons vraagt ;). Alleen het jammere was dat we ’s ochtends vroeg vertrokken en door het tijdsverschil daar ’s avonds laat aankwamen. Hierdoor miste we erg veel tijd. Onze eerste intentie was om vanuit Bangkok direct door te gaan naar Vietnam. Maar aangezien we nu twee vluchten hadden gehad die onze nacht aardig hadden verstoord besloten we om twee nachten in Bangkok te blijven.

Toen we in Bangkok aankwamen stond er een mega lange rij voor de visum/paspoort controle. Ondertussen regende het buiten heel erg hard en voordat we het wisten stonden we even in het donker. Stroom uitgevallen.. Wat hield dit in? Dat de paspoorten niet gecontroleerd konden worden, dat de bagageband niet kon draaien, dus al met al een rough start van Bangkok. Maar goed positief denken (daar ben ik zo goed in), maar ik ben oprecht rustig gebleven (ik kijk nu Chantal aan en die knikt muahaha).

Toen we eindelijk van het vliegveld af waren hebben we de metro genomen naar de eindhalte en vanaf daar een taxi gepakt. Ik wist zelf nog ongeveer hoeveel dat was naar Kho San Road (waar we nu naast zaten), omdat ik ook met Brian al naar Thailand was geweest en ik wist dat het ongeveer 80 bath zou moeten zijn. In de taxi heel gezellig gepraat met de taxi chauffeur ondertussen kwamen we erachter dat de taxi meter het niet deed.. Hoe toevallig. Aangekomen bij ons hostel (hotel) vroeg de taxi chauffeur dood leuk 400 bath! WAT? Dus ik meteen nee sorry dat ga ik niet betalen. Chantal keek me aan met een blik van begint dit nu al? Het enige wat ik zei was nee dat is teveel en de taxichauffeur zegt oke 200. Dus toen wist ik het zeker: we worden genaaid! Dus ik heb hem 100 bath gegeven en ben weggelopen! Muahaha! Girlpower even hé.

Volgende dag een klein beetje uitgeslapen, maar Chantal de ‘ik wil elke tempel in Bangkok zien’ stond ongeveer springend naast het bed. Hier kregen wij onze eerste ruzie, haha. Onze planning voor vandaag was een fietstocht door Bangkok. Ik had van Michelle gehoord dat een fietstocht door Bangkok erg leuk was dus hebben wij online een boeking gedaan bij een Nederlands bedrijf: ‘Co van Kessel’. In het weekend is het echt chaos in de stad dus om 4 km aan de andere kant van de stad te komen hebben we drie kwartier in de taxi moeten zitten.

Lichtelijk te laat aangekomen bij de fietstocht konden we nog snel aansluiten bij de groep, die uit bijna alleen Nederlanders bestond. Hoe kan het ook anders? In de tour hebben we heel erg veel dingen gezien. We begonnen bij een heilige boom die versierd was met doeken en voor de Thaise mensen erg belangrijk was, daarna zijn we door Chinatown gaan fietsen. Fietsen is wel een groot woord, het was hier zo ongelofelijk druk dat we meer steppend door Chinatown zijn gegaan. Na Chinatown staken we de Chao Phraya rivier over, waar we uitzicht hadden over de skyline van Bangkok. Aan de andere kant van de rivier bevindt zich de voormalige hoofdstad van Thailand: Thonburi. Ondertussen fietsen we door de woonwijken van Bangkok. Even een stop bij een tempel, hoe kan het ook anders en nu was Chantal ook weer blij! Als laatste stop even de flowermarket van Thailand op waar je dus ook tulpen kunt vinden. ‘Mam we wilden bloemen voor je halen, maar ja die zijn over 3 maanden wel dood, dus sorry!’

De fietstocht was echt heel erg leuk achteraf ondertussen een klein (kijk het filmpje maar) regenbuitje gehad. Maar ja daar kunnen wij Nederlanders goed tegen! Na de fietstocht zijn we naar het hotel gegaan hebben daar even wat gegeten, even nog over Kho San Road gelopen en toen naar bed gegaan. De wekker voor onze volgende vlucht ging namelijk om 03.30!

Het rare is als ik dit schrijf dat Bangkok al mega lang geleden lijkt! Hebben ondertussen al weer zoveel meer gedaan! Maar daarover snel meer. Dikke kus van de Wildschutjes <3

Next up: Vietnam – Hanoi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.