Hoi An – de lampionnen stad!

Jaja daar zijn we weer en dan nu weer met ons volgende stadje. Misschien vraag je je af hoe we de route eigenlijk hebben bepaald in Vietnam. Nou ik ben dus gek van Lonely Planets en overal waar ik heen ga wil ik dus een Lonely Planet hebben en daar stond deze route in die we nu aan het volgen zijn. Deze route was bedoeld voor vier weken maar goed zoals jullie misschien al weten gaan we in een razend tempo door Vietnam, veel slaap hebben we niet maar goed we zien wel heel erg veel! (nog steeds klaag ik iedere ochtend bij Chantal).

Hoi An ook wel de lampionnen stad genoemd en in het filmpje zal je zien waarom. Eerst begrepen wij dit ook niet goed maar toen we uiteindelijk in het oude gedeelte van Hoi An kwamen begrepen we precies waarom dit de lampionen stad genoemd werd. Als ik een eigen tuin zou hebben en niet alles op mijn rug zou moeten dragen dan had ik zeker wat lampionnetjes mee genomen, maar helaas!

We begonnen (zoals gewoonlijk) vroeg in de ochtend, we hadden een soort sight seeiging trip geboekt in Hué met als final destination Hoi An. Tussendoor kregen we verschillende leuke dingen te zien die we erg snel in ons op moesten nemen want stoppen deed de bus niet. Zo zijn we langs een vissersdorpje geraced, langs Amerikaanse bunkers, langs een ontzettend mooi strand en nog een aantal bezienswaardigheden waarvan we de Vietnamese engels spreker niet goed in konden volgen. Waar we wel stopten waren de Marble Mounains. Hier MOET je geweest zijn! (???) Bovenop de Marble Mountains stond (hoe kon het ook anders) een tempel (ook wel een pegoda genoemd). Oké eerlijk is eerlijk het was oprecht wel heel erg mooi dus ik mag niet klagen, maar of ik hier volgende keer weer geld voor zou willen betalen is wel de vraag.

Aangekomen in Hoi An kunnen we gelukkig direct onze kamer in. De vrouw van deze homestay is een aardige mevrouw, klein beetje chaotisch, maar goed we hadden een ontzettend mooie kamer met wifi als we bij de voordeur gingen zitten dus wie klaagt er? Omdat we nog niet echt wat hadden gegeten hebben we onze tassen gedumpt en zijn we lekker even aan de straat wat gaan eten. Gezellig hoor met de lokale mensen en de lokale ratten! Haha! Ja als je dan echt op de plastic stoeltjes gaat zitten dan moet je de ratten ook voor lief nemen! Moe waren we deze dag best wel dus we hebben eigenlijk heerlijk een filmpje op de kamer gekeken en tussendoor even het lokale Vietnamese voedsel geprobeerd.

De volgende dag een fiets gehuurd! Ja Chantal en ik gaan fietsend de wereld rond haha! Omdat het hier in Hoi An een stuk rustiger is qua verkeer dachten we dat het makkelijk kon om alles ipv te voet nu een keer te fiets te gaan doen. Omdat we eigenlijk nog niet echt een strand dag hadden gehad wilde ik natuurlijk FIRST UP TO THE BEACH! Dus voordat we het wisten lekker op de ‘snelweg’ aan het fietsen en zo het strand op gefietst. Vietnam ligt aan de Chinese zee, deze zee is niet te vergelijken met een Caribische zee. Je kunt het eerder vergelijken met de Noordzee maar dan wilder. Dus Chantal als eerste de zee in gedoken erg ontspannend was het niet dus die kwam snel weer verwilderd de zee uit. Ook ik ben even de zee in gegaan om af te koelen maar lekker ontspannen was het niet.

Na het strand besloten we naar de ‘old town’ te gaan fietsen. De oude stad van Hoi An is nog zo goed mogelijk in takt gebleven zoals dit vroeger ook zo was. Daarom moet je bij de ingang van de oude stad entree betalen. Dit is voor Vietnamese begrippen best duur, rond de 4 euro of zoiets. In de old town zie je dus overal lampionnen, kaarsen worden in mooie bloembakjes te water gelaten en overal hangt een hele gezellige relaxte sfeer. Omdat we niet genoeg geld mee hadden om te eten zijn we door het stadje heen gegaan en weer naar huis gefietst. Daar hebben we even gedouched en ons omgekleed met de intentie wij gaan stappen vanavond! We kwamen rond 10 uur aan in de Dive bar (de vetste bar van heel Hoi An volgens Lonely Planet) ja dat vinden wij ook! Want je kan hier gewoon vier op een rij spelen, poolen, jenga! Haha dus wat denk je Chantal en ik hebben de hele avond of lopen vier op een rijen of lopen poolen. Om 12 uur was het de laatste ronde en dachten Chantal en ik om door te gaan alleen de hele stad was dicht! Dus ach ja dan maar vroeg naar bed! De avond was in ieder geval gezellig!

De laatste dag in Hoi An, we zouden hier in de late middag opgehaald worden door de bus naar Nha Trang. Omdat we de oude stad zo leuk vonden hebben we die dag weer een fiets gehuurd en zijn we door de stad gaan touren. Hier kon je omdat je entree had betaald uit vijf verschillende tempels, musea’s etc. kiezen waar je in wilde. Zo zijn we bijvoorbeeld bij een dansshow wezen kijken die ze altijd gaven in de oude tijd en in een aantal (goh het zal ook niet) tempels geweest. Het was deze dag erg heet, het liefst bleef je fietsen zodat je een klein windje had. Wanneer je stilstond was het echt niet uit te houden!

Hoi An vonden wij echt heeeeel erg leuk! De oude stad is zo ontzettend mooi! Hopelijk kunnen jullie dat terug zien in de film die ik onderstaand heb gemaakt:

Next up – Nha Trang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.