Mooiste eiland van Thailand: Koh Phi Phi

Vervolg van onze mooie reis door Thailand! De reis tot nu toe is als volgt: Bangkok-Chiang Mai-Phuket en dan nu Koh Phi Phi. Je kunt hier alleen maar komen met de boot, op dit eiland rijden namelijk geen auto’s! Dus ook wanneer je aankomt staan er allemaal fiets ’taxi’s’ te wachten om je op te halen. In onze rondreis in Thailand hebben we eigenlijk steeds heel goedkoop aan gedaan, steeds kleine hotelletjes of kleine appartementjes, maar aangezien we nu op dit onwijs mooie bounty eiland terecht kwamen dachten we nu kan het! Dus hebben we een villa gehuurd aan het strand <3. Zo mooi als het klinkt zo mooi was het ook! Eigenlijk hoef ik je niet echt over te halen om naar Koh Phi Phi te gaan, het is gewoon een MUST dat je hierheen gaat. Wij bleven hier 4 nachten. In die 3 volle dagen hebben wij het volgende gedaan:

  • Duiken met haaien: ja het staat er echt en dit wist ik zeker niet van tevoren, maar ja duiken met haaien! Volgens onze duikinstructeurs hadden we mazzel dat we haaien hadden gezien, want dit komt dus blijkbaar niet vaak voor. We zwommen met de ‘blacktip reef sharks’ één van de meest agressieve in haar soort.. Fijn.. Maar uiteindelijk was dit wel ongelofelijk gaaf en een ervaring die je niet snel nog een keer mee maakt!
  • Wandelen: Koh Phi Phi is een klein eiland en wanneer je er een dag van maakt dan kan je een aardig end langs alle stranden lopen. Wij gingen gewoon een kant op lopen en kwamen de mooiste stranden en lekkerste eettentjes tegen!
  • Boottaxi: omdat je in Koh Phi Phi niet met de auto mag rijden, hebben ze boottaxi’s die rondom het eiland varen. Toen wij een eind hadden gewandeld hadden we geen zin meer om terug te gaan lopen dus zijn we met de boottaxi terug naar onze villa gegaan. Zorg er wel voor dat je afdingt voordat je in deze boottaxi stapt!  Erg leuk om een keertje gedaan te hebben!
  • Eten: op Koh Phi Phi kan je erg veel verschillende dingen eten, je kunt internationaal eten of je kunt er Thais eten. Natuurlijk is het het leukste om Thais te gaan eten maar bij ons kwam dit al een tijdje onze neus uit. Goed om te weten is dus dat je hier ook gewoon een overheerlijke burger of schnitzel kunt bestellen. Vergeet niet dat de traditie wel blijft dat je je schoenen uit doet bij de voordeur!
  • Vuurshow: hier staat Thailand wel een beetje bekend om, de gevaarlijke vuurshows. Ook wij hebben zo een vuurshow meegemaakt en snappen waarom ze gevaarlijk worden genoemd. Toch is dit iets wat je niet wilt missen. Raadzaam is wel dat je een klein beetje achterin het publiek gaat zitten zodat je niet per ongeluk een vuurbal op je schoot krijgt. 🙂
  • Boxing: in Koh Phi Phi hebben ze in het midden van het eiland een boxring geopend, hier kunnen toeristen tegen elkaar boxen voor een bucket met drank. Ook boxen hier soms echte Thaise boxers. Dit is erg leuk om een keer mee te maken. Houd je niet van vechten en bloed dan is dit misschien niet iets voor jou. Houd je wel van spanning en een klein beetje aggressie dan is dit en ideale avond voor jou!
  • Strandfeest: de eilanden van Thailand staan ook wel bekend voor hun goede strandfeestjes, dus ook Koh Phi Phi. Wij hebben ons hier uiterst vermaakt. Let wel op dat je het barpersoneel met klein geld betaald, wij hebben meegemaakt dat we te weinig geld terugkregen, en ja ga dan maar is even bewijzen wat je aan hem hebt gegeven.. Onmogelijk! Dus naast het betalen met kleingeld is dit echt een aanrader. Wij konden ook gewoon naar huis rollen dus je hoeft niet bang te zijn dat er niet genoeg boottaxi’s zijn!

En wat je vooral moet doen op Koh Phi Phi is genieten..! Wil je namelijk dat stukje paradise, dan moet je echt naar Koh Phi Phi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.