Rondreizen door Vietnam

Het is al weer langer dan een jaar geleden dat wij af zijn gereisd naar Zuidoost Azië. Vanaf Schiphol vlogen we via Dubai naar Bangkok, om vervolgens met onze backpack naar de hoofdstad van Vietnam te reizen. Hier begon onze reis door Vietnam… Lees hieronder meer over onze route, ons reisschema en een aantal tips van ons om jouw reis makkelijker te maken.

ONZE ROUTE

Vanaf Bangkok vlogen wij naar Hanoi. De hoofdstad van Vietnam is erg druk en dan vooral het verkeer. Het eerste was ons opviel waren de vele scooters! Met een gevaar voor eigen leven, moest je overal oversteken. Maar uiteindelijk hadden we door dat je gewoon moet lopen en de scooters jouw dan wel ontwijken (kijk wel uit voor de auto’s!). Vanaf Hanoi deden wij een uitstapje naar Halong Bay, dit is een baai in het noordwesten van het land waar allemaal rotsbergen uit het water komen (zie ook de foto’s aan het einde van de post). Halong Bay wordt beschouwd als een natuurwereldwonder en is ook opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is zeker een aanrader om hier op een cruise te gaan en te kayaken om te genieten van de mooie natuur! En op onze cruise konden we ook onze eigen Vietnamese loempia’s maken.

Na onze overnachting op de boot in Halong Bay, zijn we weer teruggegaan naar Hanoi. En in Hanoi hebben wij een slaapbus genomen naar onze volgende bestemming: Hué. De slaapbus doet er ruim 12 uur over, maar omdat je kunt slapen verlies je niet veel tijd! Hué staat ook wel het culturele en intellectuele centrum van Vietnam. Houd je van tempels en tombes dan is dit echt the place to be. Vanuit Hué hebben wij een uitstapje gedaan naar Bach Ma National park. Dit is een sportief uitstapje waarbij je in een nationaal park al klimmend langs watervallen naar beneden ging. Kijk wel uit voor de bloedzuigers..

Vanaf Hué zijn we met een bus langs de Hai van Pass (een mooie bergweg, langs de kust) en de Marble Mountains naar Hoi An gereden. Hoi An, was een van onze lievelingsplaatsen. Het staat ook wel bekend als de lampionnenstad, waarom er voor deze naam is gekozen wordt wel duidelijk als je door het oude centrum loopt. Om het oude centrum in te gaan moet je als toerist entree betalen (je mag dan wel in een aantal gebouwen). De stad hangt vol met lampionnen en de sfeer is heel erg leuk! Je kunt hier ook naar het strand gaan. Voor ongeveer 1 dollar huur je voor een gehele dan een fiets. Onze volgende stop Nha Trang vonden we minder geslaagd. Hier kun je naartoe om lekker naar het strand te gaan, maar vanwege het weer was dit niet heel erg geslaagd. Wel leuk is om een bezoekje te brengen aan de markt en de kathedraal het plaatsje. Daarnaast is het leuk om in de avond een drankje te drinken. Heb je beperkte tijd in Vietnam, dan zou je dit plaatsje kunnen overslaan.

Onze volgende stop, Dalat, vonden we wel weer heel leuk. Hier zijn we naartoe gegaan, als tip van andere backpackers. Voor Dalat, trek je meer landinwaarts en ga je ook verder de bergen in. Je merkt dit dan ook wel aan de temperatuur, het is hier een stuk kouder. Het is ook zeker de moeite waard om de omgeving van Dalat te ontdekken. Onze laatste stop was Ho Chi Minh, ook wel Saigon genoemd, de oude hoofdstad van Vietnam. Vanaf hier zijn we ook naar de Mekong delta gegaan en de Cu Chi tunnels (zeker een aanrader). Hierna kwam onze reis door Vietnam al weer tot een einde en zijn we doorgereisd naar Cambodja.

[nwm_map id=”1″]

REISSCHEMA

Voor onze reis zijn we van het noorden naar het zuiden van Vietnam gereisd. In 17 dagen zijn wij van Hanoi naar Ho Chi Minh gereisd en hierna hebben wij onze reis verder doorgezet naar Cambodja. In deze tijd konden we helaas niet overal stoppen waar we wilden, maar hebben we door middel van onze reisgids en tips van andere backpackers onze route samengesteld en het meeste wat we wilden zien hebben we dan ook gezien. Deze route hebben we eigenlijk pas tijdens het reizen bedacht.

Ons reisschema zag er zo uit:

 31-10-16  Hanoi  2 dagen
 01-11-16  Halong Bay  2 dagen
 04-11-16  Hué  3 dagen
 06-11-16  Bach Ma national park  –
 07-11-16  Hoi An  3 dagen
 10-11-16  Nha Trang  2 dagen
 12-11-16  Dalat  2 dagen
 14-11-16  Ho Chi Minh  3 dagen
 14-11-16  Mekong Delta  –
 15-11-16  Cu Chi  –

TIPS & OVERIGE INFO

Geld en prijzen: In Vietnam betalen ze met de Vietnamese Dong. Omdat wij vanuit Nederland naar meerdere landen vlogen, hadden wij geen geld in Nederland gewisseld. Wij hebben gewoon geld gepind, bij pinautomaten. Je kunt ook veel met Amerikaanse dollars betalen, maar het is voordeliger als je Vietnamees geld pint. De prijzen in Vietnam zijn erg laag, lager dan in bijvoorbeeld Bangkok en Cambodja. Soms haal je voor maar € 1,- een hele maaltijd, het licht er natuurlijk wel aan in welke plaatsje je bent. Onze goedkoopste overnachting was € 4,- per persoon!

Reizen: Het is erg makkelijk om door Vietnam te reizen. Wij hebben de grootste afstanden vaak met een slaapbus gedaan, zodat we zo min mogelijk tijd zouden verliezen. In een slaapbus heb je liggende stoelen achter elkaar en boven elkaar, waar je dus kan slapen tijdens het rijden in de nacht. Het is even moeilijk om je draai te vinden, zeker omdat deze stoelen niet erg groot zijn en je je benen niet makkelijk kwijt kan. Maar het is makkelijke oplossing om geen tijd te verliezen aan reizen overdag. In sommige nachtbussen heb je zelfs WIFI! Wil je iets comfortabeler reizen, dan kan je bijvoorbeeld ook een nachttrein nemen, maar dit is een stuk duurder dan de slaapbus. Een slaapbus kostte ongeveer €10,- voor een afstand van meer dan 650 km! Onze tip is wel om boven in de slaapbus te slapen, omdat als de bus vol is, sommige mensen ook in het gangpad gaan slapen. En dan heb je als je boven slaapt wel wat meer privacy.

Vaccinatie en malariatabletten: Vergeet niet voor vertrek de nodige vaccinaties te halen. Informeer even bij een vaccinatiepunt welke vaccinaties je nodig hebt. Wij hadden de meeste vaccinaties die we nodig hadden al gehad.  Voor Vietnam heb je de volgende vaccinaties nodig: DTP en Hepatitis A. Echter, wanneer je langer dan 3 maanden blijft heb je ook meer vaccinaties nodig. Wanneer je bovenstaande route volgt heb je geen malariatabletten nodig in Vietnam. Wanneer je verder landinwaarts gaat (in het midden van het land aan de grens van Cambodja) heb je deze wel nodig. Denk hierbij na bij het plannen van je reis. Wel wordt er aangeraden om muggenspray te gebruiken. Wij gingen na Vietnam door naar Cambodja, waar je wel in meerdere gebieden malariatabletten moesten slikken. Let hierbij op dat je de tabletten een dag voordat je in het ‘malariagebied’ komt moet gaan slikken. Informeer bij het vaccinatiepunt of jij malariatabletten nodig hebt.

Visum: Voor Vietnam heb je een Visum nodig. Dit Visum krijg je pas in Vietnam zelf, maar je moet wel al een Visum aanvragen in Nederland. Hierin geef je aan op welk vliegveld je land. Naast dat je de nodige documenten in Nederland regelt, moet je ook twee pasfoto’s meenemen voor je Visum. Bij aankomst in Vietnam moet je op het vliegveld naar een balie, waar je de documenten, je paspoort en je pasfoto’s inlevert (en natuurlijk geld). Je wordt omgeroepen wanneer je visum dan klaar is. Zorg er voor dat je het visum wel op tijd aanvraagt.

Stroom: In Vietnam heb je geen wereldstekker nodig. De stroom is hetzelfde als in Europa.

Overige plaatsen: Heb jij wat meer tijd? Dan kan je ook andere mooie plekken bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Sapa in het noorden van het land of bezoek meer nationale parken. Andere suggesties: Cat Ba national park en Mui Ne.

 Geld  Vietnamese Dong (€ 1,- ≈ ₫ 26)
 Vaccinatie  DTP en Hepatitis A (Voor korter dan 3 maanden)
 Malariatabletten  Afhankelijk van plaats. (Voor deze route is het niet nodig)
 Visum  Ja, ontvang visum in Vietnam. (Regel documenten in NL en neem pasfoto’s mee)
 Stroom  Geen wereldstekker nodig.

FOTO’S!

Benieuwd hoe het er in Vietnam allemaal uitziet? Bekijk dan een aantal van de foto’s die wij tijdens de reis hebben gemaakt:

Cu ChiCu Chi tunnelsHo Chi MinhMekong DeltaMekong DeltaDalat - BoedhaDalat - watervalDalatDalat - krekels met dipDalat - landNha Trang - straatmarktNha Trang - katholieke kerkNha TrangMarble MountainsHai van PassHoi an - old townHoi an - lampionnenstadHoi an - old townHoi anHoi anBach ma - national parkBach ma - watervalHue - marktHue - citadelHue - citadelHue - citadelHue - citadelSlaapbusHalong bay - zonsondergangHalong bay - verkoopsterHalong bayHalong bayHalong bay - uitzicht van de bootHalong bayHanoi - avondetenHanoi - verkeerHanoi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.