Rondreizen in Thailand – Bangkok

Nog nooit hadden wij een vakantie gedaan zonder dat we wisten waar we zouden gaan slapen. Een vriendin gaf mij een tip dat het heel erg makkelijk is om rond te reizen in Thailand, zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Achteraf moet ik haar gelijk geven, maar op het moment dat wij het vliegtuig instapten vroeg ik me letterlijk af waarom ik niet alles van tevoren had gepland. Ik wil jullie meenemen in onze rondreis, wat één van de mooiste reizen van ons leven werd!

BANGKOK

’s Ochtends vroeg kwamen wij aan in Bangkok een ongelofelijk grote stad met onwijs veel wolkenkrabbers, gebouwen en bedrijven. Het gekke van Bangkok was dat je tussen alle gebouwen door opeens een tempel had staan wat Bangkok rustgevend maakte. Wij sliepen de eerste nacht op Koa San Road, een van de bekendste straatjes van Bangkok. Overal kledingtentjes, eettentjes en barretjes. Bij ons hotel hadden we zelfs een zwembad op het dak! Echt een aanrader om te beginnen bij Koa San Road.

Het eerste wat ons opviel toen we in Thailand waren was hoe ongelofelijk goedkoop alles was. Een blikje Cola bijvoorbeeld was 0,30 eurocent. Voor ons natuurlijk helemaal niks! Het tweede wat ons opviel waren de Tuk Tuks, natuurlijk moesten wij Nederlanders meteen in een Tuk Tuk. Heel erg leuk natuurlijk, maar het advies wat ik je daarin kan meegeven is dat je moet uitkijken dat je niet wordt afgezet. Wij zijn namelijk meerdere malen afgezet en kozen er daarom later voor om gewoon met de taxi te gaan die een meter heeft.

Vijf leuke tips voor een ultieme Bangkok experience:

  • Liggende Boeddha: Wat Pho, één van de bekendste en grootste Boeddha’s van Bangkok. Deze boeddha ligt te wachten op zijn reïncarnatie. Daarnaast zou in deze tempel de Thaise massage zijn ontstaan. Als je Wat Pho tegen een taxi chaffeur zegt weten ze meteen waar ze je heen moeten brengen!;
  • China town: Een van de gezelligste wijken van Bangkok. De China town in Bangkok is de grootste China town van de wereld!;
  • Eten aan Koa San Road: Naast kleding kopen kun je aan Koa San Road ook heerlijk eten! Wij hebben hier onze eerste Thaise maaltijd gehad.;
  • Rijden in een Tuk Tuk: Ondanks het feit dat wij vaak zijn afgezet is het toch een ervaring om een keer in een Tuk Tuk te rijden!;
  • Eet aan een kraampje op de straat: Vaak willen toeristen liever niet bij kraampjes langs de straat eten omdat het er niet hygiënisch uit ziet, maar wij kunnen jou vertellen dat je daar waarschijnlijk lekkerder eet dan in de meeste restaurantjes. Probeer het dus een keer, het zal je verrassen hoe lekker het is!

Natuurlijk kan je nog veel meer doen in Bangkok. Wij waren er maar 1 dag dus hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk te doen. Bangkok was pas het begin van onze rondreis. Na Bangkok zijn we met de nachttrein naar Chiang Mai gereden. Hierover lees je snel meer!

Heb jij nog tips die je met ons wilt delen? Reageer dan hieronder zodat we de beste tips van Bangkok op een rijtje hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.