Noord-Thailand – Chiang Mai

Op naar het noorden! Ondertussen is Chiang Mai ook al een bekend plaatsje geworden en stond dus op onze to do list. We hoorden verhalen over jungles, ziplining en knuffelen met tijgers. Hier moesten we naar toe!

Reizen naar Chiang Mai is erg gemakkelijk. Wij gingen met de nachttrein, zo zouden we geen dag van onze vakantie missen. Wij hadden de dag dat we aankwamen in Bangkok meteen een treinkaartje gekocht bij het treinstation. Zo waren we verzekerd van een kaartje. Het treinkaartje was redelijk duur voor Thaise begrippen en was rond de 20euro p.p. Je krijgt dan een bed in de tweede klasse.

Nog nooit hadden we in een nachttrein geslapen dus dit was al een experience opzich, maar we sliepen naast twee andere backpackers die ons veel verhalen konden vertellen over Chiang Mai. Tip voor in de trein: neem warme kleren mee want het was ’s nachts onwijs koud in de trein.

Aangekomen in Chiang Mai! Hieronder willen wij jou een paar tips geven voor wat je echt moet doen wanneer je in Chiang Mai bent:

  • Eten aan de straat: zoals ik misschien al eerder aangaf bij Thailand – Bangkok was dat wij vonden dat je het lekkerste kan eten wanneer je dit gewoon doet aan de straat. Dit is natuurlijk ook het goedkoopst!
  • Scooter huren: in Bangkok is het voor de taxichauffeurs al bijna onmogelijk om rond te rijden dus voor toeristen is dit echt geen aanrader. Maar in Chiang Mai is het wel mogelijk! Een scooter heb je hier al gehuurd voor ongeveer 15 euro per dag. Let wel op dat je hier rijdt aan de LINKER kant!
  • Ziplining: altijd al willen weten hoe Tarzan zich voelt? Nou dan moet je gaan ziplinen. Je zit vast aan een stalendraad die je van de ene kant naar de andere kant van de Jungle brengt. Zo vlieg je letterlijk door de Jungle heen!

  • Tijger aaien: hoe gevaarlijk het ook klinkt (en ook is), wij hebben in Thailand met tijgers geknuffeld! Is het spectaculair? JA! Maar is het ook verstandig… Dat denk ik niet.. Dus hierin moet je echt wel voorzichtig zijn!
  • Rafting: houd jij van spanning en snelheid? Wil je dat jouw vakantie nog vetter wordt dan dat het al was? Ga dan raften! In Thailand zijn er genoeg plekken waar je dit kunt doen, wij hebben het in Chiang Mai gedaan!
  • Olifanten rijden: dieren worden anders behandeld in Thailand dan in Nederland, dus houdt hier rekening mee. Waar wij waren werden de olifanten echt als een trekpleister gebruikt. Wij hadden het uiteindelijk wel moeilijk met hoe de dieren behandeld werden. Toch heb je in Thailand ook plekken waar de olifanten wel goed behandeld worden. Lees daarvoor van tevoren altijd waar je heen gaat.
  • Krokodillen show: aangezien we in Chiang Mai heel veel dieren af zijn geweest kunnen ook de krokodillen niet achterblijven. Wij zijn naar een krokodillenshow geweest die erg indrukwekkend was, ook mochten we baby krokodillen vast houden en eten geven!
  • Langneks: weet jij wat langneks zijn? Langneks zijn vrouwen die het mooi vinden om een zo lang mogelijke nek bij hun zelf te creëren. Ieder jaar komt er een stalen ring bij die hun nek letterlijk uitrekt. In Chiang Mai kan je naar een dorpje gaan waar de langneks families wonen.

Onze reis was nog lang niet klaar! Na Chiang Mai zijn wij naar Phuket afgerezen. Hier kun je snel meer over lezen. Heb je Bangkok eigenlijk al gelezen?