Vraag jouw visum aan voor India!

Wat is het eerste wat bij je opkomt als je aan India denkt? Indisch eten, Azië, boeddhisme of is het misschien toch de hoofdstad New-Delhi? Voor mij is het denk ik toch de Taj Mahal. De Taj Mahal is één van de 7 wereldwonderen en staat nog steeds op mijn reislijstje (mijn reislijstje is overigens erg lang, maar de 7 wereldwonderen staan er in ieder geval op). Dat betekent dus dat ook India op mijn lijstje staat.. Jammer genoeg is het nog niet gelukt om daar heen te gaan, maar ik heb er wel al een aantal dingen over gehoord. Zo moet je bijvoorbeeld echt niet vergeten om je visum te regelen voordat je gaat! Maar hoe kun je deze het makkelijkste regelen? Dat lees je hier!

INDIA

Heb ik wel een visum nodig?

Het antwoord is JA! Nederlanders en Belgen die naar India reizen zijn verplicht om een visum aan te vragen. Zowel vakantiegangers als zakenreizigers hebben dit nodig, van alle leeftijden! Maar gelukkig kun je het visum tegenwoordig geheel online bestellen (tenzij je langer dan 60 dagen wilt blijven). Er zijn drie varianten:  ‘eTourist visum India‘, ‘eMedical visum India‘ en ‘eBusiness visum India‘. Je kunt dus een visum aanvragen wanneer je gewoon op vakantie wilt, om medische redenen, of als je zaken gaat doen in India. Wil je langer dan 60 dagen in India blijven, dan kun je deze helaas niet online aanvragen. Maar hoe vraag je het aan?

Hoe vraag ik het visum aan?

Het is eigenlijk heel simpel om het visum aan te vragen, maar je moet het wel op tijd doen! Doe je dit niet, dan riskeer je dat het visum niet op tijd opgestuurd wordt. Het visum aanvragen kan ik drie makkelijke stappen:

  1. Vul jouw gegevens in
  2. Reken online af
  3. Ontvang en print het visum

Je kunt voor zowel jezelf als je medereizigers een visum aanvragen, gedurende 24 uur per dag. Het duurt ongeveer 15 minuten om de aanvraag in te dienen. Nadat je het formulier hebt ingevuld, moet je alleen nog afrekenen en dan wordt het visum per mail tussen de 2 en 4 dagen opgestuurd. De kosten om het visum aan te vragen bedragen € 84,95. Voor de aanvraag moet je zowel de gegevens van je aankomst en vertrekdatum invullen als persoonlijke gegevens van de reizigers. Je kunt online betalen met onder andere Paypal en Ideal. Het enige wat je nodig hebt om een visum aan te vragen is je paspoort en een recente pasfoto! Een korte samenvatting:

visum-aanvragen

Waar moet ik mijn visum aanvragen?

Je kunt het visum op meerdere manieren aanvragen. Zo kun je het visum op de website van de Indische overheid aanvragen, maar dit kan dan niet in het Nederlands. Maar de andere optie is om het aan te vragen via visumbuitenland.nl. Op deze website kun je al binnen 15 minuten je visum aanvragen! De aanvragen worden allemaal handmatig gecontroleerd. En het aanvragen van het visum is super simpel, de website is heel gebruiksvriendelijk en alle stappen staan duidelijk uitgelegd.

Vraag gemakkelijk je visum aan:  

Overige informatie over het visum

Er is ook een optie om het visum versneld aan te vragen. Maar over het algemeen duurt dit alsnog twee dagen. Met het visum mag je maximaal 60 dagen in het land verblijven. Bij het zakelijke en toeristenvisum mag je in deze tijd twee keer het land in en uit reizen, voor het medische visum is dit drie keer. Het visum is geldig vanaf het moment dat het wordt afgegeven door India. Je moet hierna binnen 120 dagen het land in reizen. Nog iets wat je niet moet vergeten: je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn!

Ik krijg weer helemaal zin om op vakantie te gaan!

INDIA

 

* In samenwerking met visumbuitenland.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.