Dit hebben wij gedaan in Gent!

Als je aan Gent denkt waar denk jij dan aan? Aan bier? Want dat is precies waar ik aan denk. En dit helemaal niet verkeerd bedacht van mezelf. Gent is inderdaad een hele bekende stad voor o.a. studenten waar je de meest verschillende biertjes kunt bestellen. Sight-seeing kan ook maar dat is niet echt wat wij hebben gedaan. Wij gingen vooral chillen en bierproeven, dit is wat wij hebben gedaan in één dag Gent:

Een heerlijk warme dag, we hebben mazzel, op naar het centrum. Ons AirBnBtje zat net iets buiten het centrum wat prima is. We konden gemakkelijk met de tram direct naar het centrum en aangezien wij er op zondag waren mag je ook nog eens gratis met het Openbaar Vervoer. We zijn nu al fan van Gent!

Markt

Het eerste wat wij tegen kwamen was een markt, hiervan heb je er op zondag veel in Gent. Het lijkt een beetje op koningsdag wanneer je op de marken van Gent loopt. Het is er gezellig, maar hoeft van mij maar 1 keer in het jaar! Wat wij wel leuk vonden was een biermarkt waar we op stuiten. Gezellige live muziek en veel verschillende soorten bier, dat is niet vreemd in Gent!

Een markt die wel ook leuk is om te bezoeken is de Oude Vlees markt. Dit zit in het centrum van Gent. Op de oude vlees markt wordt al sinds de Middeleeuwen vlees verkocht en nu nog steeds!

Bootje varen!

Iets wat ik sowieso heel erg leuk vind is bootje varen. Dit kan je ook in Gent doen voor maar € 7,50 per persoon. Je vaart dan door de grachtjes van Gent met ondertussen een gids die je het één en ander verteld over de gebouwen, de cultuur en de geschiedenis. Dit vonden wij zeker een aanrader omdat je heerlijk om je heen kunt kijken en ondertussen nog wat komt te weten van de stad ook.

 

 

 

De Gras- en Korenlei

Na onze boottocht zijn wij aan de gras en korenlei gaan zitten. Dit is een lange kade met oude huizen en leuke barretjes en restaurantjes. Wij zijn tijdens het middageten aan de kade gaan zitten. Zo kan je ondertussen bootjes kijken en zit je in het hartje van het drukke Gent.

BIER!

Nou nu lijkt het net alsof we hier in Gent zijn gekomen alleen maar voor de alcohol. Niet helemaal waar maar wij houden wel van een gezellig drankje dus zijn nadat we geluncht hadden gaan hoppen van de ene bekende biertent naar de andere. Super leuk om te doen en zo zie je echt heel Gent. Dit vonden wij de leukste tentjes:

  • Het Waterhuis aan de bierkant: aan het water en heeft een mega lange kaart met alleen maar bieren. Probeer hier maar de beste uit te kiezen. Verder hebben ze ook het menu: Slap Spel als je aan de alcoholvrij wilt (hilarisch).

  • ’t Galgenhuis: zagen we toen we in de boot zaten. Een verstopt cafétje tussen de hoge huizen van Gent. Super leuk tentje om aan het water te zitten, maar probeer maar eens een plek te vinden!
  • Giri: een leuk straatje verstopt in de straten van Gent. Vooral leuk omdat je met je tafel naar de kant van de weg staat en zo heerlijk mensen kan kijken!

Ik kan zo nog wel even doorgaan maar het leuke vind ik om lekker rond te wandelen in een stad en dan te gaan kijken waar ik terecht kom. Zo ook in Gent en zo kwamen wij uiteindelijk in hele leuke gezellige tentjes terecht.

Onze conclusie van Gent is dat het voor alle leeftijden is, je kunt hier naar ontzettend veel culturele bezienswaardigheden, maar je kunt hier ook lekker relaxen. Wij hadden het voordeel dat het ook nog eens onwijs lekker weer was, want dan is Gent helemaal gezellig. Of ik er nog een keer terug zou gaan? Denk het niet want in 1 dag hadden wij alles wel gezien.

IMG_3904
IMG_3908
IMG_3906

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.