Brussel je was geweldig!

Oke wij gaan misschien heel vaak op vakantie, maar ja dat is natuurlijk nodig voor onze blog (hihi). Dit weekend zijn wij met de auto naar Brussel gereden. Eigenlijk binnen no time waren we in Brussel (2 uurtjes) en wij bevonden ons in het mega luxe Sofitel Brussel Le Louise, wil je jezelf een beetje verwennen? Ga dan naar dit hotel! Je zit direct in het centrum (lopend naar Manneke Pis ongeveer 30 minuten). Het hotel zit verstopt in één van de sjiekste winkelstraten van Brussel. Dus ja zeker een aanrader. Dan heb ik het nog niet eens over de ontzettend mooie kamer gehad! Maar ja genoeg over het hotel. In een weekend kan je zeker de leukste bezienswaardigheden zien van Brussel. Wat wij in Brussel hebben gedaan is het volgende:

1. Manneke Pis: natuurlijk manneke pis! Dat is DE bezienswaardigheid van Brussel. Eerlijk gezegd moet ik wel toegeven dat ik Manneke Pis groter had verwacht (wij vonden het een beetje een tegenvaller). Maar toch! Je moet wel even met Manneke Pis op de foto.

2. Grote markt: de grote markt van Brussel is erg indrukwekkend, midden op het plein ben je omringd door oude gebouwen, ga hier niet letterlijk op de grote markt een kopje koffie drinken want dan ben je zo 8 euro kwijt voor één bakkie!

3. Het Atomium: ook erg bekend en één van de dingen die je moet doen volgens vele reisboekjes. Ook wij zijn naar dit bekende wereldtentoonstelling stuk geweest. Het Atomium is eigenlijk een symbool voor het metaal ijzer dat in de jaren ’50 sterk in ontwikkeling was! Wij vonden het Atomium eigenlijk wel duur in vergelijking met wat je ervoor terug kreeg. Maar toch kan je nu wel zeggen dat je er bent geweest toch!

Eten
Naast de bovenstaande bezienswaardigheden is het natuurlijk van GROOT belang dat je even een brusselse wafel naar binnen stopt en daarnaast MOET je ook even het chocolade proeven, want mmmmm daarvoor zou ik zo weer even op en neer rijden naar Brussel! Heerlijk!

Drinken
Brussels bieeeeer!!! Maar natuurlijk! Brussel staat bekend om haar bieren! Houd jij van een lekker biertje? Dan is het zeker een aanrader om een echt Brussels biertje te proeven!

Shoppen
Naast heerlijk eten en bezienswaardigheden hebben wij ook onwijs goed geshopt in Brussel. Ga voor alle grote winkels naar de Nieuwstraat, hier vind je alles wat je nodig hebt om veel geld uit te geven 😉

Vervoer
Zoals ik hierboven al aangaf zijn wij met de auto naar Brussel gereden wat ongeveer twee uurtjes duurde. Heb je geen auto dan kan je ook heel gemakkelijk met de trein of zelfs met het vliegtuig!

Brussel je was geweldig! Heb jij nog tips voor ons? Laat dan een reactie achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.