Citytrip naar Berlijn!

Wil jij reizen naar een plek waar je naast cultuur snuiven, ook kan shoppen en uitgaan? Dan is Berlijn de perfecte plek! Met het vliegtuig ben je binnen twee uur in Berlijn, maar je kan ook met de trein of de auto gaan. Met de auto doe je er ongeveer 6 uur over (vanaf Amsterdam), dat klinkt misschien lang, maar als je met je vrienden gaat is dat super gezellig!

In Berlijn zelf kun je beter de auto laten staan en met het openbaar vervoer gaan. Het openbaar vervoer is vrij simpel en als je een dagkaart koopt ook niet heel duur. Je kunt een tour doen door Berlijn, maar het is ook leuk om de stad zelf te verkennen zoals wij hebben gedaan.

Een weekend is lang niet genoeg om heel Berlijn te verkennen, maar als je voor de eerste keer naar Berlijn gaat moet je zeker naar de volgende bezienswaardigheden gaan:

  • Alexanderplatz & Fernsehtrum: Het Fernsehtrum is een 365 meter hoge toren, waar je een mooi uitzicht hebt op een groot deel van Berlijn. Naast het Fernsehtrum bevindt zich de Alexanderplatz. Op dit plein bevindt zich een wereldklok (Weltzeituhr) en de Neptunbrunnen (een fontein).
  • Checkpoint Charlie: Checkpoint Charlie ligt op de Friedrichstrasse, die vroeger verdeeld was door de Berlijnse muur. Het beroemde Checkpoint Charlie was de grensovergang voor de geallieerden.
  • Brandenburger Tor: De Brandenburger Tor wordt gezien als het symbool van Berlijn. Het 20 meter hoge monument staat op de Pariser Platz. Het is een poort met daarbovenop een quadriga (=strijdwagen met vier paarden).
  • De Berlijnse muur/ East side gallery: Sommige delen van de Berlijnse muur staan er nog. De East Side Gallery is een stuk van de Berlijnse muur die door meer dan 100 artiesten is beschilderd.
  • Bunkers: In Berlijn kan je ook een kijkje nemen in de bunkers, waar je door een gids wordt rondgeleid. De ingang van de bunkers bevinden zich ondergronds bij een metrostation.
  • Holocaustmonument: Dit monument bestaat uit ruim 2000 betonblokken die allemaal verschillen qua hoogte. Het monument is ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Berliner Dom: De Berliner Dom is de grootste en misschien ook wel de mooiste kathedraal in Berlijn. Vanaf de koepel heb je een mooi uitzicht op het Museumsinsel. De Berliner Dom is het centrum voor de Protestantse kerk van Duitsland.

Maar dat is natuurlijk niet alles, de volgende bezienswaardigheden zijn zeker ook de moeite waard: Zoo Berlin (de dierentuin in West Berlijn), Unter den Linden (een van de bekendste straten in de stad) , Potsdamer Platz (een van de bekendste pleinen in het centrum), Kürfustendamm (bekende winkelstraat) en het Reichstag gebouw (het Duitse parlementsgebouw).

Je kunt daarnaast ook goed uitgaan in Berlijn. Toen wij naar Berlijn waren gingen we naar The Matrix, een club in Oost- Berlijn. Er kwamen veel toeristen, maar ook lokale mensen. De club bestond uit drie verschillende zalen, waar ze andere muziekstijlen draaiden. Maak je geen zorgen hoe je terug komt, want er rijden genoeg taxis rond en er rijden ook nachtbussen! Uitgaan in Berlijn is zeker een aanrader!

Heb jij nog tips voor leuke bezienswaardigheden of uitgaansgelegenheden in Berlijn, laat het ons dan weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.