Op vakantie naar het mooie Corsica?

Corsica een eiland in de Middellandse zee, die naar mijn idee te weinig wordt bezocht! Wij zijn naar Corsica gegaan omdat een familielid van ons hier woont. Wij mochten van hem in één van zijn huizen (die hij normaal verhuurd) slapen. Paar praktische tips voor Corsica:

  1. Huur een auto/scooter: hierin lijkt Corsica wel een beetje op Ibiza, er is niet één gebied waar je alles kunt vinden of waar je gemakkelijk op de fiets kan komen. Wij zaten bijvoorbeeld in een huisje wat ‘ver’ van de ‘bewoonde’ wereld lag. Dus dan is het onwijs handig om een auto of scooter te hebben!
  2. Neem goede schoenen mee: Corsica heeft veel berglandschappen, wij zijn vooral veel gaan lopen in Corsica. Maar stom van ons, liepen we gewoon op onze slipper… Niet echt ideaal natuurlijk. Dus tip is dat wanneer je lekker wilt gaan hiken het slim is om goede schoenen mee te nemen!
  3. Vliegen vanaf Brussel: ’s ochtends vroeg zijn wij naar Brussel gereden (waar je binnen 2 uur bent) en via deze airport zijn wij naar Corsica gevlogen. Waarom? Dit is VEEL goedkoper!

Dit moet je gezien hebben in Corsica:

  • Bonifacio: wij verbleven zelf vlakbij Bonifacio, wij zijn hier dus ook vaak heen geweest. Bonifacio ligt op rotsen van ongeveer 80 meter hoog. De huizen staan om de haven heen gebouwd en zorgt voor een gezellige sfeer in het stadje. Als je helemaal de berg opklimt kun je naar een bijzondere kerk gaan. De sfeer en de gezelligheid die je in dit stadje kunt vinden, vind je niet vaak!
  • Ajaccio: tuurlijk kunnen we de hoofdstad van Corsica niet vergeten! Wist je dat Napoleon hier is geboren? Op deze plek kun je veel van Napoleon terug vinden: zijn huis, een standbeeld en een museum! Best wel leuk om hier een keer geweest te zijn.
  • Maison Bonaparte: over Napoleon gesproken, je kunt ook gewoon zijn huis bezoeken als je toch in de buurt bent!
  • Stranden: rijdt is een keer gewoon een kant op net zolang tot je niet verder kunt (aangezien Corsica een eiland is). Toen wij dit deden kwamen we op de mooiste strandjes!

Daarnaast heeft Corsica een ontzettend mooi landschap, mooie kleuren, mooie rotsen en een mooie zee kijk maar:

Wanneer ga jij naar Corsica? Of ben je al geweest en heb je nog meer tips voor ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.