Highlights in Helsinki!

JA JA! Dat doen wij gewoon, even een sightseeing tripje naar Finland – Helsinki. Samen met ons mams zijn we er op uit gegaan. Helsinki is niet iets waar mensen heel snel heen gaan. Scandinavië is nog niet zo een bezocht gebied als de onderkant van Europa, maar het is zeker heel erg up-coming. Op mijn to-do-list heb ik nog zeker Stockholm, Oslo en Kopenhagen staan. Maar eerst Helsinki…

Van tevoren nemen wij bij een citytrip vaak een City Pass/Card en zo nu ook de Helsinki Card. In Rome vonden wij de Roma Pass heel erg tegen vallen, maar in Helsinki was hij zeker de moeite waard! Het fijne aan deze kaart was dat je:

  • Gratis toegang had tot 20 Helsinki sight-seeings of attracties;
  • Je gratis in de Panorama Sightseeing Tour bus kan;
  • Je gratis met het Openbaar Vervoer kunt reizen;
  • En je krijgt ook nog eens een gratis plattegrond en boekje van de stad!

Genoeg te doen dus, van te voren wel al een beetje gekeken waar we graag heen wilden, maar vaak laten we dat in de stad zelf een beetje over ons heen komen. We hebben ons 3 dagen geamuseerd in het noorden en dit is wat we allemaal hebben gedaan:

Suomenlinna Sea Fortress Island

De muur van China, de Akropolis in Athene, de Grand Canyon en… Suomenlinna in Helsinki. Dit eiland is een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest historische bezienswaardigheden van Helsinki! Het eiland is alleen maar te bereiken met de boot, die ongeveer iedere 20 minuten gaat. In 15 minuten ben je er vanaf het vasteland.  Echt wel een aanrader om hier rond te lopen.

Suomenlinna, werd tijdens de Zweedse tijd gebouwd als een maritiem fort en een basis voor de archipelvloot. Het werk aan het fort begon in 1748. Op het fort vind je nu musea (o.a. Military Museum), monumenten, restaurants, cafés en zelfs een hotel!

Wij zijn onze trip begonnen met het eiland en dat was eigenlijk wel heel relaxed, we hebben hier een beetje rondgelopen en konden met de Card overal in!

Foto 03-07-17 12 16 57
Foto 03-07-17 13 19 56
Foto 03-07-17 13 24 50
Helsinki

Canal Route Cruise

Als je dan toch bezig bent met boottripjes doe dan ook een Canal Cruise, die is ook gratis met je Helsinki Pass (muahaha)! Met deze Canal Cruise zie je super veel mooie huisjes en verborgen juweeltjes die aan de wateren van Helsinki liggen. Hierbij vaar je ook langs het historische Fort Suomenlinna-eiland, de dierentuin Korkeasaari, de ijsbrekersvloot (heel gaaf) en het Degerö-kanaal. Genoeg om te zien dus. Ondertussen hoor je leuke geschiedenis weetjes van Helsinki!

Foto 03-07-17 14 53 51
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Wandelen in de stad

De stad Helsinki is niet zo heel groot. Je kunt gemakkelijk in het centrum lopen. Zeker als het heerlijk weer is en je hebt je fotocamera bij je zul je je zeker goed gaan vermaken!

  • Senaatintori (bovenste foto): prachtige foto he?! Ja wauw we kwamen ook echt zo aanlopen op het Senaatgebouw af. Je kunt hier niet in maar je kunt hier wel prachtige kiekjes maken. Zie je ook hoe kleurrijk Helsinki is!
  • Uspenski Cathedral (foto links onder): deze Kathedraal is niet te missen, wanneer je in de haven staat stijgt de Kathedraal boven alles uit. De Kathedraal staat op een berg en is een redelijke klim naar boven. Weet niet helemaal of ik het waard vond (de klim dan) maar je moet het ook even gezien hebben.
  • Market (foto rechts onder): super leuk lokaal marktje met lokale producten maar ook dingen zoals souveniertje etc.! Let even op want de markt is niet iedere dag aanwezig.
  • Tempeliaukio Church ook wel de Rotskerk genoemd: is een kerk geheel gemaakt van steen. Met de Helsinki Pass kan je hier niet helemaal gratis in, dus moesten wij per persoon € 4,00 bijleggen. Wij vonden het achteraf zonde dat we er naar binnen zijn gegaan. Binnen staat niet meer dan een rij met banken en inderdaad heel veel stenen.
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Eten in Helsinki

Eten in Helsinki is over het algemeen niet goedkoop. Helsinki is over het algemeen ook niet goedkoop hoor, maar wel onwijs lekker. De restaurantjes waar wij hebben gegeten waren super! Wij hebben de restaurants gewoon opgezocht via Tripadvisor en dan vind je er genoeg. Paar tips van ons:

  • Santa Fé (€€): een restaurantje verstopt in de straten van Helsinki, geweldig als je buiten kunt zitten! Houd je van Mexicaans/Italiaans (rare combi nu ik het opschrijf, maar..) dan moet je  hierheen!
  • Goodwin the Steakhouse (€€€): een wat duurder restaurant met, je raadt het al, veel vlees! Het vlees smolt weg op je tong!
2017-07-04 15.53.29
2017-07-04 19.04.21
Foto 03-07-17 16 28 18
Foto 03-07-17 16 45 47

Verder zijn wij de laatste dag op de Hop on Hop Off Bus gestapt en hebben onszelf heerlijk laten rondrijden door Helsinki. Conclusie Helsinki was TOP! Zou zeker terug gaan en ik raad absoluut de Helsinki Pass aan!

Nog een paar foto’s die we ook met je willen delen:

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Foto 04-07-17 09 46 23

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.