Back in Madrid! Party Time..

Hehe… Daar ben ik weer. Terug in Madrid! Na vier!! jaar ben ik eindelijk weer terug in mijn hometown! In 2011 heb ik een half jaar in Madrid gewoond voor mijn studie en nu ben ik eindelijk weer terug.

’s Ochtends vroeg komen we aan in Madrid en ik voel me geheel in mijn nopjes! We hebben een Airbnb gehuurd in het centrum van Madrid, natuurlijk weet ik waar dit is dus zijn wij direct de metro ingestapt. Zelfs het metrostation vind ik lekker ruiken, omdat het zo vertrouwd ruikt! Haha! Zoals je in ons vorige artikel al hebt kunnen lezen zijn er een aantal wijken waar je sowieso geweest moet zijn en een aantal bezienswaardigheden die je sowieso gezien moet hebben. Hetgeen wat we in ons vorige artikel misschien een beetje vergeten waren te vertellen was hoe leuk Madrid is, niet alleen overdag maar ook in de nacht! Daarom hebben we een aantal uitgaan tips voor jou op een rijtje gezet.

Begin bij één van deze barretjes:

  • Kingston’s: één van mijn favoriete barretjes om te beginnen was Kingston’s. Dit ligt in de ‘homo buurt’ Chueca en is erg gezellig. Je kunt hier een heerlijke cocktail drinken en genieten van heerlijke muziek! Bedenk wel dat je als dame weinig aandacht zult krijgen in deze buurt, hihi!
  • O’Connell S.t.: ben je klaar met de Spaanse tentjes en wil je graag gewoon een pul bier drinken? Dat kan in deze Irish pub, wat ook in het hartje van Madrid zit, vlakbij metrohalte Sol. O’Connell is goed voor indrinken je kunt hier emmers bier bestellen voor maar 12 euro.
  • Cervecería 100 Montaditos: overal in Madrid vind je dit barretje terug, dit is een typisch Spaanse gelegenheid om bier te drinken met een hapje ‘on the side’. Voor het uitgaan is het leuk om hier heen te gaan en tussen de Spanjaarden gezellig een hapje en een drankje te doen. Overdag is het ook leuk om hier een keer te gaan lunchen. Ze hebben hier heerlijke broodjes!

Eindig in één van deze clubs:

  • Kapital: de grootste club in Madrid met ZEVEN! verdiepingen. Op de begaande grond heb je de main stage, hier worden heerlijke hitjes gedraaid. Op de eerste verdieping heb je een bar, tweede verdieping een genre muziek zoals bijvoorbeeld R&B, derde verdieping weer een bar etc. etc. Wij waren vaak in Kapital te vinden. Toen wij er waren betaalde we 20 euro entree en kregen we twee drankjes. Dus dit is opzich te doen.. Een drankje zelf betalen in Kapital is wel erg duur! Kapital ligt naast de metrohalte Atocha en is dus op de heenweg altijd makkelijk te bereiken. Terug weg is misschien wat lastiger want dan moet je met de nachtbus. Wat wij vaak deden was in Kapital blijven tot 6 uur en dan de eerste metro weer naar huis ;).
  • Joy: naast Kapital is Joy één van de bekendste nachtclubs in Madrid. De locatie van Joy is onwijs gaaf want het ligt letterlijk in het centrum van Madrid (metrohalte Sol). De club is een oud theater en dit merk je direct wanneer je naar binnen stapt. Wij waren vaak op woensdagavonden in Joy te vinden want dan waren hier altijd studenten feestjes voor Erasmus studenten!
  • Pacha: Madrid is niet compleet wanneer er geen Pacha aanwezig is. In vele grote Spaanse steden zijn Pacha’s te vinden dus ook in Madrid. Kijk goed naar welk feestje je gaat, wij stonden bijvoorbeeld een keer op een jaren 80 feestje, heel leuk maar misschien is dat niet wat je wilt. Ook kan je beter gewoon een mixdrankje nemen dan een biertje. Dit kost hier bijna allemaal evenveel! Pacha ligt bij de metrohalte Tribunal, ook erg dicht bij het centrum Sol.

Natuurlijk zijn er zoveel meer uitgaansgelegenheden in Madrid. Tuurlijk hebben wij hier veel van uitgeprobeerd maar het grootste deel van onze tijd waren wij in bovenstaande barren en clubs te vinden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.