Ontdek het uitgaansleven in Albufeira!

Wil jij op een rustgevende vakantie met jouw familie of wil je liever het nachtleven ontdekken met vrienden? In Albufeira kan het allemaal! Albufeira staat de laatste jaren vooral bekend als een uitgaansgebied, maar trekt ook gezinnen en ouderen die naar dit gebied gaan voor een ontspannen vakantie. Als je zoals ons bent om uit te gaan kan dit in zowel in het nieuwe als het oude gedeelte van het centrum. In het nieuwe gedeelte van het centrum vind je vooral de grotere clubs en ik het oude gedeelte zijn er meer kleinere clubs/ barretjes. Wij zaten zelf in het oude gedeelte, maar zijn ook uit geweest in het nieuwe.

Deze clubs en barretjes mag jij echt niet missen:

  • Fiesta: Dit is een club in het oude gedeelte, die veel Nederlands publiek trekt. Dus als je geen Nederlanders wil tegenkomen is dit misschien niet de beste club voor jou. In de Fiesta draaide ze vooral top 40 muziek. Wij probeerde de feestjes van jongerenreizen in de Fiesta te vermijden, omdat de gemiddelde leeftijd dan wel een stuk lager ligt.
  • Dominos: Domino’s is een bar, ook in het oude gedeelte van Albufeira, waar je heen kan als je niet te veel Nederlanders wil tegenkomen. Wij vonden de muziek en sfeer heel leuk in deze bar.
  • Bloopers: Onze favoriet, een Nederlands bar waar wij het vaakste zijn geweest. De Bloopers is ook te vinden in het oude gedeelte van de stad. Het is erg sfeervol en wij vonden de muziek meestal ook heel leuk
  • Heaven: Oftewel; Heaven till seven. In het oude gedeelte gingen alle clubs al om 4 uur ’s nachts dicht, maar in het nieuwe gedeelte waren twee clubs die open waren tot 7 uur. Wij zijn daarom een paar keer vanuit het oude gedeelte met de taxi naar het nieuwe gedeelte gegaan. Heaven is een club in het nieuwe gedeelte, waar je wel 10 euro entree moet betalen. Wij vonden het hier erg gezellig!

In een week tijd heb je niet genoeg tijd om alle uitgaansplekken in Albufeira te verkennen, er is genoeg keuze in zowel het oude als het nieuwe centrum van Albufeira! Het oude en het nieuwe gedeelte ligt best ver uit elkaar en daarom is het dan het makkelijkste om een taxi te pakken. Er rijden genoeg taxi’s rond en de prijzen van de taxi’s zijn relatief goedkoop. Voor ongeveer 5-6 euro ben je van het oude gedeelte in het nieuwe gedeelte van Albufeira. Naast de taxi’s zijn de restaurants in Portugal ook relatief goedkoop, dus wil jij zelf geen eten maken dan kan je altijd nog uiteten gaan!

Maar naast uitgaan staat Algarve ook bekend om haar mooie stranden en natuur. Wij zijn zelf op jeep safari geweest, waar je kunt genieten van de mooie natuur van Algarve. Daarnaast is het ook leuk om de (souvenirs-)winkels in het oude centrum te verkennen!

Hebben jullie nog leuke tips voor ons? Laat deze dan hier achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.