Super ‘bello’ rondreis door midden Italië!

Het oh zo mooie Italië..! Na onze city trip in Rome was het plan om een tour door midden Italië te gaan maken. Het plan stond nog niet precies vast waar we graag heen wilde, maar dat zouden we wel zien onderweg. Het plan was in ieder geval Toscane en de Toren van Pisa. Op het vliegveld haalde we gemakkelijk onze huurauto op en gaan met die banaan! Achteraf gezien hebben we een onwijs mooie rondreis in elkaar geflanst die wij heel graag met jou willen delen! #aanrader!

[nwm_map id=”2″]

De Toren van Pisa

Na een stukje rijden, wat prima te doen was langs de kust, zijn we direct door gereden naar de Toren van Pisa de scheve toren van Pisa. Je denkt misschien niet dat deze toren echt zó scheef staat zoals in films of series, maar echt de toren van Pisa staat heel erg scheef! De Toren staat op de Piazza dei Miracoli en wordt gezien als één van de belangrijkste middeleeuwse kunst van de wereld. Op dit plein bevinden zich vier religieuze gebouwen: Toren van Pisa, de Dom, Baptisterium en het Camposanto. Een mooi plein waar je je zeker een paar uur goed kunt vermaken.

Paar leuke weetjes van de toren: de toren werd gebouwd in 1173 en snel daarna begon de toren al goed scheef te gaan staan. De toren werd verder gebouwd maar werd aan de ene kant hoger gebouwd dan aan de andere kant om zo de scheefheid tegen te gaan. Tevergeefs alleen de toren stond op zijn ergst 5,5 graad uit zijn lood. Na de restauratie is de helling nog maar 3,9 graad (alsnog erg scheef).

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
De Toren van Pisa - Italia 1

Lucca & Pistoia

Nadat we de toren van Pisa goed hadden bekeken zijn wij doorgereden naar Lucca en Pistoia. Vooral Lucca vonden wij een aanrader! Even een drankje doen op het grote plein Piazza Anfiteatro en rondlopen in deze mooie oude stad.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Pelago

Nou doe mij maar een wijntje hoor! Iets wat je vaak zult zeggen wanneer je deze tour de Italia doet. Want och och wat hebben ze ontzettend veel lekkere wijnen. Toen wij in Pelago sliepen in de Luxury Florence Hills, wat een aanrader is, hebben wij heerlijke wijnen gedronken. Iets wat je zeker moet doen als je deze tour aflegt is een wijnproeverij. Wij kwamen terecht bij de Castello del Trebbio, hier kregen we een privé tour waarbij we uitleg kregen over de geschiedenis van de wijnen en ook van de familie. Daarna kregen we verschillende soorten wijnen te proeven en hebben we zelfs een paar flessen mee naar huis genomen!

Castello del Trebbio (2)
Castello del Trebbio
Pelago Italie

Umbertide & Perugia

Even relaxen in Umbertide hadden we wel even nodig nadat we alleen maar aan het reizen waren geweest. Hier hebben we dus alleen maar ons onwijs mooie hotel/spa gezien: Villa Valentina. Leuk om ook heen te gaan! Nadat we heerlijk uitgerust waren zijn wij op de terugweg naar Rome langs Perugia gereden. Leuke aan Perugia was dat hier een chocolade festival was, hier hebben wij dus zeker een aantal chocolaatjes gegeten!

Perugia
SAMSUNG CSC
Umbertide

Roadtrip betekent een goede auto!

Bij een roadtrip is het altijd handig om een goede auto te hebben, hij moet het toch doen 2 weken lang. Wij hebben onze auto gehuurd bij Easy Terra en dat kunnen wij jou ook aanraden. Kijk eens op de website van Easy Terra, want naast goede auto’s zijn de tarieven ook nog eens heel fijn!

Beste tijd om te gaan Mei-Okt
Prijs steden €€
Klimaat Zee-klimaat

* In samenwerking met Easy Terra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.