Top 5 bezienswaardigheden in Mallorca!

De top vijf bezienswaardigheden in Mallorca volgens ons en ook een beetje volgens Lonely Planet!

  • De hoofdstad Palma: één ding wat je niet mag missen wanneer je in Mallorca bent is de hoofdstad. Zoals in vele Spaanse steden heb je hier kleine gezellige winkelstraatjes en cafeetjes waar je heerlijk kunt rondstruinen en genieten van de mooie kleuren die deze stad te bieden heeft. Wanneer je niet dicht bij Palma zit dan is het echt een aanrader om een keertje in de late middag met de taxi naar Palma te gaan zodat je eerst een beetje kunt rondkijken in de stad. Pak daarna een terrasje en blijf hier zitten tot de zon onder gaat!
  • Palma Kathedraal: één van de grootste kathedralen in Europa staat in de hoofdstad! In Lonely Planet stond de kathedraal op nummer 1! Dus wij zijn hier ook als eerste heen gegaan. Erg indrukwekkend vanaf de buitenkant! Toch wel mooi om hier een gave foto van te maken.
  • Eten in een wijnkelder: wil je een keer anders dan anders eten? Nou dat kan in het midden van Mallorca vind je een restaurant waar je in een wijnkelder kunt eten. Er hangt hier een ontspannen maar tegelijkertijd ook spannende sfeer waardoor een avondtje uiteten toch net iets spectaculairder wordt!
  • Watersporten: wat je als geen ander kunt doen in Mallorca is watersporten of het nou een banaan is of een duikschool je kunt het zo gek niet bedenken in Mallorca en je kunt het hier doen.
  • Varen naar het eiland Illa de Cabrera: het enige nationale park in de Balearen, Parc Nacional Martim Terrestre de l’Arxipélag de Cabrera is een speciale plek in Mallorca en Illa de Cabrera is de kers op de slagroom. Het is het grootste eiland van de 19 eilanden die onder het nationale park vallen. Er geldt hier een maximum aantal bezoekers per dag dus je zult hier nooit veel toeristen vinden. Je kunt hier zelf helaas niet heen dit zul je met een excursie moeten doen. Toch is ook dit een echte aanrader!

Natuurlijk zijn er nog VEEL meer dingen die je kunt doen in Mallorca! Heb je bijvoorbeeld al het uitgaansgebied van Mallorca geproefd? Of lees hier de allermooiste stranden van Mallorca!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.