Verliefd op Ibiza!

Het eerste wat je denkt wanneer ik Ibiza zeg….? Je dacht aan drank, feesten, duur, bekende DJ’s? Ja he? Natuurlijk is dat waar Ibiza om bekend staat, maar wat mensen vaak vergeten is dat naast het party eiland Ibiza ook onwijs mooie stranden heeft, hippiemarkten en rustgevende plekken. Wij waren een week in Ibiza en dit is wat we daar gedaan hebben:

 • Scooter huren: allereerst en misschien wel het belangrijkste om te weten van Ibiza is dat alles heel erg ver uit elkaar ligt. Wat houdt dit in? Dat je zeker een scooter of auto moet hebben wil je ergens komen. Natuurlijk kan je ook met de bus of met een taxi, maar niks is zo handig als een eigen scooter voor de deur. Uit eigen ervaring kan ik spreken dat een auto misschien beter is dan een scooter. Met een brak hoofd op de scooter kan nog wel eens voor ongelukken zorgen!
 • Feesten inplannen voor de gehele week: wij gaan er van uit dat je naar Ibiza komt om te feesten. Dus van tevoren is het handig dat je alvast gaat kijken naar de leukste feestjes in de week dat jij er bent. De gehele week zijn er in Ibiza overal feesten te vinden, maar ben jij juist opzoek naar die ene DJ.. In Ibiza stad kan je overal kaartjes krijgen. In een week kan je nooit alle clubs zien maar hier is een top 5 van vetste clubs in Ibiza:
 1. Pacha;
 2. Amnesia;
 3. Ushuaïa;
 4. Privilege;
 5. DC10
 • Lekker uiteten: natuurlijk staat het land Spanje bekend om zijn heerlijke tapas en dat is ook het eerste wat wij hebben gegeten. Wij zaten in Ibiza stad en hier waren vele restaurantjes, keuze genoeg dus. Ook zijn wij een avond gaan eten bij Blue Marlin, naast heerlijk eten kan je rond 12 uur verwachten dat de muziek harder gaat en dat je lekker kan gaan feesten. Neem wel je portomonee mee want goedkoop is het hier niet. Ook een ander leuk (maar duur) restaurant is KM5, hier komen vele bekenden sterren.
 • San Antonio: al een keer in Lloret de Mar geweest of Salou? Dit verwacht je niet in Ibiza, maar ook hier hebben ze een partystreet. Per ongeluk kwamen wij in San Antonio terecht, dit was niet geheel de bedoeling, want in Ibiza kom je wel voor de grotere feesten. Toch was dit één van de leukste avonden die we hebben gehad in Ibiza. De clubs (of moet ik zeggen kroegen) zijn niet heel duur, wij hadden bijvoorbeeld een fles wodka en campagne voor 10 euro de man. Echt leuk als je een avondje iets goedkoper wilt doen.
 • Hippiemarkten: allebei waren wij al een keer eerder in Ibiza geweest en hadden ook al een keer een hippiemarkt bezocht, toch wilden wij hier graag nog een keer heen. Op de hippiemarkten kan je namelijk heerlijk eten en vooral shoppen! Sieraden, leuke laarsjes, wierrook, tassen en nog veel meer. Uren hebben wij over de markt gelopen. Er zijn twee markten in Ibiza de Las Dalias markt en Punta Arabi. De markten zijn niet iedere dag dus kijk goed van tevoren wanneer de markt is. Ben jij gek op de hippie style dan is het misschien niet verstandig dat je naar deze markt gaat 😉 (ik waarschuw alvast)!
 • Formentera: 7 kilometer verderop ligt het kleine eiland Formentera. Met de boot ben je hier in ongeveer een half uur. Ben je snel zeeziek dan is het wel een aanrader om van tevoren een pilletje te nemen. Toen wij in juli gingen was de zee al erg wild. Ibiza zelf heeft al onwijs mooie stranden, maar in Formentera heb je nog mooiere stranden dan in Ibiza zelf. Wil je helemaal tot rust komen? Zonder dat je veel toeristen om je heen hebt? Dan is Formentera echt wat voor jou!

Heb jij nog leuke tips voor in Ibiza of Formentera? Let us know!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.