Voordelen van een wintersport in Val Thorens!

Wij zijn gek op wintersport! Als je aan mij vraagt of ik liever op zomervakantie ga of op wintersport dan heb ik geen antwoord voor je… Ja naast heerlijk naar de zon vinden wij het ook geweldig om naar de sneeuw toe te reizen. Al jaren gaan we rond de periode van maart/april richting Frankrijk. Ook dit jaar zijn wij naar Val Thorens gegaan. Misschien heb je hier wel eens van gehoord. Voor wintersporters is dit namelijk één van de bekendste wintersport locaties in Frankrijk.

Voordelen van een wintersport in Val Thorens:

  1. Sneeuwgarantie: je kunt er eigenlijk wel vanuit gaan dat er op 3000m hoogte bijna altijd sneeuw ligt, natuurlijk wel in de wintersport periode. De wintersport periode gaat ongeveer van december tot april.
  2. Groot skigebied: als je geen enkele baan 2x gehad wilt hebben dan moet je naar Val Thorens gaan! Als je wilt kan je hier iedere dag weer een andere route kiezen. Het gebied heeft ongeveer 300km aan pistes. Genoeg dus!
  3. Uitgaan: ga je met een groep vrienden? Dan is Val Thorens echt iets voor jou! Uitgaan in Val Thorens is namelijk een makkie. Om iedere hoek van de straat staat namelijk wel een leuke uitgaanstent. Veel Nederlanders komen in Val Thorens dus sta niet verbaasd te kijken als vele barretjes en clubs een Nederlandse naam hebben.
  4. Voor jong en oud: Val Thorens is er voor iedereen. Of je nou jong of oud bent er is hier voor iedereen wel wat leuks. Natuurlijk is de piste het belangrijkst maar voor in de avond is het ook leuk om gezellig op pad te gaan. Jongeren kunnen uitgaan zoals ik al eerder aangaf. En voor de oudjes onder ons kan je hier heerlijk uiteten. Denk maar eens aan een avondje lekker kaasfonduen.
  5. Dicht bij de pistes: Overal in Val Thorens is het zo gebouwd dat je niet ver van de piste kan liggen met je huisje. Ga er van uit dat je niet meer dan 200m zal hoeven lopen.

Een aantal tips voor tijdens de wintersport:

  1. Zonnebrand: vergeet niet dat ook als de zon niet schijnt de weerkaatsing van de sneeuw erg hard kan gaan
  2. Thermo kleding: hoe warm het ook is soms als je aan het snorbaarden of skiën bent. Als je in de lift zit is het altijd erg koud
  3. Goede skibril: neem een skibril die niet alleen bestand is tegen de sneeuw (wat vanzelf sprekend is) maar ook één die je kan gebruiken voor de zon!
  4. Moe is moe: wanneer je moe bent ga dan stoppen voordat er ongelukken gebeuren. Je merkt vaak dat wanneer de dag zich voortzet meer gevallen gaat worden. Je kunt beter eerder de berg afgaan dan dat je maar door blijft gaan en echt een keer een goede val maakt.
  5. Camera: natuurlijk willen we zien hoe goed jij kunt boarden of skiën dus belangrijk neem een camera mee. Liefst een waterdichte natuurlijk. Of koop meteen een goede Action Cam. Dit is een camera die bestand is tegen stootjes en die ook nog eens hele gave films kan maken.

Waar ga jij altijd heen op wintersport?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.