Waarom Valencia?

Waarom Valencia? Afgelopen weekend maakten wij een citytrip naar één van de grootste steden van Spanje namelijk VALENCIA! En het eerste wat wij ons eigenlijk afvroegen in het vliegtuig was: wat gaan we eigenlijk bezoeken in Valencia? Wat zijn DE hotspots van deze grote Spaanse stad? Natuurlijk hadden we een Lonely Planet van Valencia bij ons dus hier konden we al veel lezen over de stad. We kwamen er meteen achter dat eigenlijk niks ons bekend voor kwam. Het was niet zoals Londen de Big Ben heeft of Barcelona de Sagrada Familia. Waarom moeten we dan in Valencia wezen?

De eerste tip die ik jullie kan geven is ga stappen in Valencia! Wij zijn de eerste avond meteen de stad ingegaan en zijn gaan ontdekken waar we het beste heen konden. We kwamen er meteen achter dat de clubs langs het strand allemaal gesloten waren in de winter. Dus ga je in de zomer let us know want wij zijn benieuwd! Maar wij moesten de clubs dus ergens anders zien te vinden. Dit hadden we overigens snel gevonden en dat was in de wijk: Barrio del Carmen. In de Barrio del Carmen zijn overal waar je kijkt barretjes en pubs. Rond 10 uur liepen we de drukke straten in, hier zaten alle spanjaarden (in december) gewoon buiten op een terras te drinken. Heel erg gezellig maar helaas wisten wij dit niet van tevoren en hadden we dus iets te koude kleren aan… Maar toch zijn we in een gezellig barretje gaan zitten met de deuren wagenwijd open dus hadden we alsnog een beetje de kou! De straat waar alles gebeurde was de Calle de Caballeros, let wel op dat op onze kaart de straat namen anders geschreven waren omdat ze in Valencia Catalaans spreken, wij zijn de gehele avond niet meer van deze straat af geweest!

Voor deze blonde dames was het niet moeilijk om contact te leggen en te vragen waar we echt heen MOESTEN, wij kregen een lijst van de leukste clubs, bars, pubs in Valencia en hebben dit natuurlijk voor jullie uitgeprobeerd.

Valencia by night:

 1. Fox Congo: een van de weinige clubs in het Barrio del Carmen gebied en één van de eerste clubs die wij tegenkwamen op de Calle de Caballeros. Toen we binnenkwamen rond 11 uur was het erg gezellig en draaide ze lekkere top 40 muziek. Het viel ons op dat het al ontzettend druk was ook al was het pas 10 uur. Tip voor Fox Congo (en alle andere bars en clubs) is dat je een propper buiten moet aanspreken (of die spreken jou aan) zodat je gratis shotjes of een gratis drankje kan krijgen. Wij kregen bijvoorbeeld twee chupitos (ofwel shotjes) en 1 gratis mojito. Uiteindelijk dus maar 1 mojito hoeven te betalen die 8 euro was (redelijk prijs voor een club midden in Valencia)
 2. Bolseria: de volgende club/bar waar we heen gingen was de Bolseria. Ongeveer 5 minuten verder lopen op de Calle de Caballeros. Hier kwamen we ongeveer rond 2 uur en het was ontzettend druk! Wij hebben even snel de muziek en de sfeer in ons opgenomen, maar omdat het zo druk was zijn wij snel weer weg gegaan. Alsnog was het een hele gezellige relaxte sfeer en draaide ze ook hier top 40 muziek.
 3. Radio City: onze laatste stop in de Valencia barcrawl was Radio City. Toen we binnenkwamen lopen werden we al meteen door iedereen aangestaard, er kwamen hier vele locals en die hadden ons natuurlijk nog nooit eerder gezien, dus wij voelde ons een beetje ongemakkelijk. Gelukkig was hier heerlijke sangria te verkrijgen en konden we ons een beetje achter de bar verstoppen. Na afloop was dit de minste bar aangezien de muziek een beetje rock & roll was en wij hier niet zoveel van houden, maar voor iemand die ervan houdt is dit zeker een aanrader!

Natuurlijk moet je niet alleen maar uitgaan in Valencia maar moet je ook Valencia overdag ontdekken. Wij zijn eigenlijk centraal begonnen om vanuit daar een beetje rond te touren. Wij zijn begonnen bij de metro halte Colon, vanuit hier zijn de meeste dingen op loop afstand behalve het strand.

De leukste bezienswaardigheden van Valencia die wij hebben gezien zijn:

 • Calle de Caballeros: niet alleen in de nacht is deze straat leuk ook overdag kan je jezelf gerust een hele middag vermaken met leuke straatjes, mooie gebouwen, winkels en tapas!
 • Plaza Reina: wij waren hier in December en toen waren er overal kerstbomen, verlichting en een schaatsbaan. Dit was erg gezellig en indrukwekkend, leuk om hier even langs te lopen. Zelfs in de zomer zal Plaza Reina een druk bezocht plein zijn door zijn mooie gebouwen!
 • Plaza del Virgen: wat wij heel leuk vinden is op een plein zitten en alleen maar kijken naar andere mensen, met ondertussen lekker eten! Dit is ons gelukt op het ‘maagdenplein’. Op dit plein zijn overal kleine tapastentjes om een groot plein heen gebouwd. Naast Plaza Reina is Plaza del Virgen één van de drukst bezochte pleinen van Valencia.
 • Jardín del Turia: maak een heerlijke wandeling in de 9 kilometer lange opgedroogde rivier van Valencia. De rivier is drooggelegd door de regering van Valencia aangezien zij vele problemen hadden met de overstroming van deze rivier.
 • Strand!: jaja in Valencia kan je heerlijk genieten van het strand, zelfs in december liepen wij op onze blote voeten op het langgerekte strand van Valencia. Aan de pier kan je heerlijk lunchen. Tip voor in de winter is dat bijna geen één restaurantje, barretje of pub open is in de avonden.
 • Eten in Valencia
  Zoals we al eerder aangaven kwamen wij ook in Spanje voor de tapas! Allebei zijn wij verslaafd aan Tapas en hebben daarom ook verschillende tentjes uitgeprobeerd. Het leukste, modernste en lekkerste tapas restaurant willen wij nog wel even met jullie delen. Dat was namelijk aan de Plaza Reina en heette Café & Tapas. Tip voor eten en drinken in het centrum is dat je goed moet opletten voor de dure restaurants, zonder het te weten zaten wij in zo’n duur restaurant (gelukkig bestelde we alleen thee) en waren 9 euro kwijt voor 2 thee…

Waarom Valencia vroegen wij ons in het begin van de vakantie af, dat kunnen wij nu beantwoorden met het volgende: lekker eten, goedkoop eten (als je goed oplet! ;)), uitgaan, mooie gebouwen, lekker weer (zelfs in de winter), mooie lange stranden en voor de rest moeten jullie het zelf maar gaan ontdekken! Hopelijk hebben jullie wat aan onze tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.