When in Rome… (3 dagen)

Rome DÉ woonplaats van de Romeinen, de paus. De plek waar je mega oude gebouwen kunt vinden. De stad waar al sinds Julius Ceaser gevechten worden gehouden in het Colosseum. De plek waar je in de ene straat Prada, Gucci en Versaci kunt vinden en in de volgende straat alleen maar daklozen. Oh ja en waar je onwijs lekker kunt eten en drinken! Kortom een stad waar je alles kunt vinden! Ooit in Rome geweest? Wij waren hier 3 dagen en dit zijn onze bevindingen…

Trastevere

Hier begin ik nu mee omdat ons Rome avontuur hier ook begon. De populairste wijk van Rome onder de studenten. Wij hadden hier een geweldig leuk AIRBNB appartement, wat overigens echt een aanrader is: Modern and Stylish Apartement Trastevere. Het fijne aan deze wijk vonden wij dat je binnen 10 minuten in het centrum kan staan met de tram. Die voor ons geheel gratis was omdat we de Roma Pass hadden (hier kom ik later op terug).

Een aantal tips voor als je in Trastevere bent:

  • Ga hier genieten van het eten!
  • Ga redelijk op tijd naar een restaurant, anders is alles vol!
  • Bij een Italiaan thuis eten? Dat kan als je maar op tijd reserveert: Federica & Barbara of BB Kitchen. Wij waren helaas te laat dus let us know hoe het was!
  • Er zijn zoveel restaurantjes waar je HEERLIJK kunt genieten van eten en drinken, dus onze tip is: ga eerst ergens beginnen met een wijntje en misschien een gedeelde plaat voor twee, stap daarna op naar het volgende restaurant waar je iets neemt als kaasfondue of een heerlijke risotto.. En als laatste is het leuk om bij een cocktailbar een toetje te doen. Of dit nou een cocktail is of een daadwerkelijk toetje maakt niet uit maar GENIET! Wij aten van de 3 dagen iedere dag in Trastevere!
trastevere
2017-10-08-20-52-21
2017-10-06-21-48-55

 

Colosseum

Nadat we de tram hadden gepakt die ons naar de stad zou leiden keek ik mijn ogen uit. Waar lijkt deze stad op? Op Madrid? Brussel een beetje? Amsterdam…? Het is niet te vergelijken… Wij zijn begonnen bij de halte Plazzio Vennezzia. Vanuit hier hebben we eigenlijk alles gelopen. Als je hier uitstapt kan je je ogen niet afhouden van een mega groot wit gebouw die je overal weer terug zult zien omdat hij zo immens groot is. Het Museo di Palazzo. Achter dit gebouw staat het Colosseum. Vanuit de straat kan je deze al zien!

Ja en dit kan je eigenlijk niet missen wanneer je in Rome bent. Het is een stukje geschiedenis, een heel interessant stukje geschiedenis als je het mij vraagt en het is indrukwekkend. Alleen ervoor staan was al indrukwekkend! De rij om binnen te komen is daarnaast ook heel erg indrukwekkend. Wij hadden hier de Roma Pass waardoor we in een andere rij mochten (die overigens nog wel lang was) maar wel minder lang dan de normale rij. Lees onder meer over de Roma Pass. Of het het waard is om naar binnen te gaan? Ik vind van wel. Binnen is het wel echt een ruïne, maar alsnog het blijft gaaf om te staan waar de gladiatoren en zelf Julius Caesar hebben gestaan!

Trevi Fontein

Na het Colosseum zijn wij doorgelopen naar de Trevi Fontein. De bekendste fontein van misschien wel heel Europa. De naam trevi komt van de woorden tre via wat betekent (drie wegen) er kwamen vroeger namelijk drie wegen uit op de Trevi Fontein. Wil je terug komen in Rome? Dan moet je met je rug naar de fontein gaan staan en met je rechterhand over je linkerschouder een muntje in de fontein gooien.

Spaanse Trappen

Nog een leuke bezienswaardigheid in Rome waar wij vanuit de Trevi Fontein toevallig tegen aan liepen. Een indrukwekkende trap die door de italianen de Piazza di Spagna genoemd wordt. De trappen zitten vol met studenten die elkaar hier ontmoeten en toeristen die selfies zitten te maken.

Vaticaanstad

Op de laatste dag besloten we even langs waarschijnlijk de beroemdste man van de wereld te gaan in Vaticaanstad. Dit valt officieel niet onder Rome maar onder de staat Vaticaan, de kleinste staat van de wereld. Het hele Vaticaan wordt omringd door de stad Rome en de beroemdste bewoner van het Vaticaan is natuurlijk de Paus.

Nadat we gisteren avond laat zijn aangekomen in ons AIRBNB appartement, wat overigens echt een aanrader is:  zijn we ’s ochtends vroeg direct HOP de stad ingegaan. Wat mij bij staat van Rome (vanuit films) zijn vooral de volgende dingen (dus hier wilde ik ook heen): het Colosseum, de mond van de waarheid en het Vaticaan waar St. Pieterskerk onder valt.

Villa Borghese

Wanneer we dit zagen staan dachten we dat het een grote villa was waar je heen kon gaan, dit is ook zo! Maar Villa Borghese is in eerste instantie een park waar je als je wilt kunt fietsen, hardlopen, dagje chillen en/of picknicken. Wij zijn heel vluchtig door Villa Borghese gelopen, maar als je middagje wilt chillen is het echt een aanrader je kan namelijk over heel Rome uit kijken! TIP!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Roma Pass

Eigenlijk nemen wij in iedere stad een pas. New York Pass, Helsinki Pass, etc. Dit omdat je hier vaak rijen mee kunt overslaan en ook maar eenmalig hoeft te betalen voor alle attracties. Helaas werkten dit bij de Roma Pass iets anders. Je kon in 2 archeologische monumenten en/of 2 musea. Omdat we niet zo heel erg van de musea zijn is de Roma Pass niet heel erg boeiend voor ons. Je betaald voor 72 uur: 77 euro voor 2 personen. Helemaal niet veel natuurlijk maar eigenlijk wel teveel als je bedenkt dat we hier alleen het Colosseum zijn binnengekomen (waar we wel in een kleinere rij kwamen te staan) en gratis het OV konden gebruiken. Dus nee geen aanrader je krijgt te weinig voor je geld en het Vaticaan telt niet eens in de Roma Pass want dit is een ander gebied.

Dit hebben wij nog meer gedaan…

Pantheon, La Bocca della Verità, Forum Romanum, Piazza Navona, Engelenburcht, Piazza Venezia, Piazza del Popolo en Campo de ‘Fiori. Kortom genoeg te doen wanneer je naar Rome gaat. Natuurlijk is er nog veel meer te doen, maar in 3 dagen kan je makkelijk het bovenstaande doen en ook nog een beetje genieten!

Beste tijd om te gaan Mei-Okt
Prijs stad €€€
Klimaat Zee-klimaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.