Wintersporten op een Gletsjer: voor- en nadelen!

Yes het is best laat, maar wel weer het tijd van het jaar dat wij zijn wezen wintersporten! En dit jaar zijn wij naar Oostenrijk vertrokken. Wij zijn midden april vertrokken en dan denk je misschien waar kan je in godsnaam nu nog wintersporten? Wij hebben die plek gevonden! Dat is namelijk de Gletsjer in Kaprun – Zell am See!

Omdat we dit jaar een wereldreis hebben gemaakt dachten we eigenlijk omdat we eind januari terug kwamen dat een wintersport er dit jaar niet in zou zitten. Maar niets was minder waar, want wij wisten niet dat je in Kaprun gewoon bijna het hele jaar door kunt skiën en snowboarden! Wij hebben voor jou even de voor en nadelen van de Gletsjer in Kaprun opgeschreven, misschien ga jij volgende jaar ook pas eind april wintersporten.

Voordelen

  • Het allereerste voordeel is natuurlijk dat je hier bijna het hele jaar door kan wintersporten. Het maakt dus niet uit welke maand je komt. Ik geloof wel dat het vanaf Juli eigenlijk niet meer echt te doen is maar ze zeggen wel dat je hier het hele jaar door kan skiën. Het leuke is dat je dan eerst kan gaan skiën en daarna een duik kan nemen in het meer. Wie heeft dat ooit op één dag gedaan?
  • Wanneer je dus buiten het seizoen kan gaan zoals in Kaprun, kan dat ook betekenen dat je veel minder hoeft te betalen voor een chalet of appartement. Het is namelijk geen hoogseizoen meer. Wij hadden een super goedkoop chaletje met uitzicht over het meer van Zel am See.
  • Oostenrijk is een stuk dichterbij dan Frankrijk. Voor ons was dit zeker een voordeel. Binnen 10 uur waren wij in Kaprun (inclusief stops)! Wij gingen namelijk maar een weekend, maar dat was dus prima te doen.
  • Après skiën was nog steeds super leuk! Begin om vier uur in het Pavilioen en ga daarna naar de Baumbar!

Nadelen

  • Het eerste nadeel dat wij de eerste dag al mee maakte was dat je dus alleen bij de Gletsjer kon skiën en omdat het de eerste dag lekker weer was leek het net alsof héél Oostenrijk hier wilde gaan skiën. Voordat we boven waren waren we drie uur verder… (dit was de andere twee dagen gelukkig wel anders)
  • Sneeuw kan door het warme weer wat sneller papperig worden. Dit is zwaarder om in te skiën en kan dus vermoeiender zijn.
  • De drukte is wel een beetje weg. Zoals ik hierboven aangaf is après skiën nog prima te doen. Maar rond een uurtje of 11 is het dorpje wel een beetje uitgestorven (voordeel hiervan is weer dat je vroeg in je bed ligt).
  • Het enige wat ik een beetje jammer vond was dat je wanneer je beneden aan de berg stond het wintersport gevoel miste. Het was overal gewoon groen! Pas als je in de gondel omhoog ging kwam je in de sneeuw.

Mijn conclusie van wintersporten in Kaprun is; dat ik het zo weer zou doen. Zeker qua kosten hebben wij voor 3 dagen wintersport in totaal 470 euro uitgegeven. Hierbij hadden we een chalet, skipas, autorit heen en terug en al het eten en drinken, alleen exclusief skiverhuur want wij hadden zelf onze spullen mee. Dus kortom buiten het seizoen is het goed te doen zeker als je toch nog snel even ergens wilt wintersporten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.