Hola! Cuba!

Cuba staat toch echt in onze top 5 gaafste landen waar wij ooit zijn geweest. Cuba is een soort beleving die je nergens anders zult vinden. Zoals vele mensen weten is Cuba lange tijd communistisch geweest en daardoor merkte je dat je in Cuba ongeveer 10 jaar terug de tijd ingaat. Niemand heeft een mobiele telefoon, niemand heeft een ‘normale’ auto, alles was letterlijk terug in de tijd.

Waarom je NU naar Cuba moet is omdat Cuba sinds kort weer producten, voertuigen etc. mag importeren (en daarnaast meer ‘westerse’ producten) en daarom is het authentieke Cuba aan het veranderen. De bekende oude auto’s zijn dus langzaam aan het verdwijnen! Dus tip van de sluier: GA NU NAAR CUBA!

Een aantal tips die je gedaan MOET hebben wanneer je in Cuba bent:

  • Havana!: de hoofdstad van Cuba! Hier kan je je ogen uitkijken naar: oude auto’s, mooie gebouwen, sigaren boeren, dansende mensen op straat en oude rum fabrieken! Eigenlijk kan je het echte Cuba het beste proeven in Havana! Wat wij vooral gaaf vonden waren de oude auto’s die op elke hoek van de straat te vinden waren! In deze oude auto’s kon je ook een tour maken, door de straten van Havana!
  • Plaza de la Revolución: in Havana kan je een mega groot plein vinden die eigenlijk niet te missen is. Hier hield de voormalige president (Fidel Castro) zijn lange speeches. Op dit grote plein is een mega grote afbeelding te zien van Ché Guevara (guerilla strijder), het gezicht van Ché Guevara heb je vast wel een keer eerder gezien.
  • Varadero: het toeristen gebied van Cuba is Varadero. Misschien wil je liever niet in een badplaats komen waar alle toeristen hangen, maar toch is Varadero een onwijs mooie plek. Varadero ligt op zo’n 140 kilometer van Havana. Vele hotels en resorts kun je vinden in Varadero, wij zaten zelf ook in Varadero. Je kunt hier ongeveer 20 kilometer aan witte zandstranden vinden, mooie palmbomen, hangmatten, cocktails… Moet ik door gaan?
  • Trinidad: deze stad wordt ook wel gezien als de mooiste stad van Cuba. De felgekleurde huizen geven een ontzettend mooi beeld als je door deze stad wandelt. De autovrije straten geven je het idee dat je in het verleden terecht bent gekomen. Eigenlijk is Trinidad een rare stad want hoe toeristisch deze plek al is, op het moment dat je hier rondloopt heb helemaal niet het idee dat je tussen de toeristen loopt. Leuk idee is om een ‘casa particulares’ te huren in Trinidad!
  • Havana Club fabriek: overal waar je loopt en kijkt zie je de rum van Havana Club. Of het nou in een restaurant is of dat het een poster is bij het busstation, Havana Club komt overal naar voren. Wij hebben een rum tour gedaan! Tip van ons is dat je het beste wel genoeg kunt eten van tevoren ;)!
  • Sigaren fabriek: de bekende sigaren uit Cuba. Leuk is dat je in bijvoorbeeld Havana een sigaren fabriek kan inlopen en precies van het begin tot eind kan zien hoe deze sigaren gemaakt worden. Je ziet zelfs alle werknemers gewoon druk bezig met het maken van sigaren! Heel erg leuk om te zien en mee te maken hoe dit proces verloopt!

Natuurlijk kan je nog veel meer doen in Cuba. Wij zijn met een propeller vliegtuig naar een eilandje naast Cuba gevlogen, we hebben een helikopter vlucht gedaan, een jungle tour en nog veel meer. Maar eigenlijk zouden de bovenstaande tips al genoeg moeten zijn om ervoor te zorgen dat je dit jaar nog naar Cuba gaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.