Wat te doen in Curaçao – Westpunt

Nog meer over Curaçao! Het vorige stukje ging vooral over de hoofdstad van Curaçao: Willemstad. Heb je die nog niet gelezen lees dan hier meer. Maar je kan natuurlijk veel meer doen dan alleen de hoofdstad bezoeken.

Ons tweede deel van de vakantie bevond zich in de plaats ‘Westpunt’, dit lag uiteraard in het westen van Curaçao. Westpunt staat vooral bekend om haar mooie stranden, gave duik mogelijkheden en haar rustgevende plekken. Toen wij voor het eerst aankwamen in ons hotel in Westpunt (na een rit van ongeveer 45 minuten) keken we onze ogen uit. We zaten in de Kura Hulanda Lodge en wat was dit mooi! Een romantische kamer met uitzicht op het zwembad en aan de achterkant uitzicht op de Cristoffelberg (waarover later meer). Naast de vele positieve punten die het Westpunt te bieden heeft zijn er ook een aantal punten die handig zijn om te weten: zonder een auto ben je niets in het Westpunt, alle stranden liggen ver uit elkaar en het appartementencomplex waar wij zaten had bijvoorbeeld geen supermarkt. Het is dus echt een aanrader om wel een auto te huren.

Het eerste wat wij hebben gedaan toen we bij Westpunt kwamen was naar de mooiste stranden rijden. De top 7 mooiste stranden van Curaçao vind je hier:

  • Grote Knip – Playa Kenepa Grandi: een van de bekendste en misschien ook wel het mooiste strand van Curaçao, eentje die zeker op je lijstje moet. Het is hier heerlijk rustig, in het weekend komen hier nog wel eens locals maar door de weeks is het onwijs rustig. Je moet hier wel betalen voor een strandbedje maar dat moet je ongeveer overal wel. Gewoon doen want het is echt de moeite waard!
  • Kleine Knip – Playa Kenepa Chiki: de kleinere versie van de grote knip, op een steenworp afstand van de Grote Knip. Net als de Grote Knip echt de moeite waard om hier even een tussenstop te maken. Veel voorzieningen zijn hier niet, maar je hebt wel een kraampje waar je heerlijke watermeloenen en gewoon blikjes drinken kunt halen. Hier hebben wij nooit betaald voor een strandbedje maar misschien hadden we mazzel 😉
  • Mambo Beach: wil je liever naar een wat hipper strand dan is Mambo Beach echt wat voor jou bijna elke week komen hier wel bekende DJ’s of zangers zeker in het hoogseizoen. Het nadeel hier is dat je meer betaald voor een strandbedje dan dat je doet bij andere stranden, maar alsnog is het echt wel een keer lekker om op een bedje te liggen met een heerlijk kussen waar je langzaam in kan weg doezelen.
  • Jan Thiel Beach: vlakbij Mambo Beach ligt Jan Thiel Beach, dit strand is net als Mambo Beach een wat hipper strand. Hier zie je bijna geen locals liggen, je moet bij Jan Thiel ook betalen voor entree dus je bent hier sowieso meer kwijt dan bij de wat minder ‘hippe’ stranden. Wij hebben toch één dag op Jan Thiel Beach gelegen in een heerlijk groot bed met uitzicht op de zee. Het eten was hier zo lekker dat we zelfs nog een keer terug zijn gekomen om een avondje te eten bij de Zanzibar.
  • Lagun: ons favoriete strand was BY FAR Lagun Beach. Het strand ligt tussen twee grote rotsen en is daarom een ideale plek voor schildpadden om te eten. Wil je graag met schildpadden zwemmen dan moet je ECHT naar Lagun. Wij hebben ongeveer elke keer dat we er waren gezwommen met een schildpad, dit was echt een ontzettend mooie ervaring! Daarnaast hebben we ook gedoken bij Lagun, een van de redenen dat we hier gingen duiken was voor de schildpadden maar daarnaast ook omdat het hier gewoon veel goedkoper was dan bijvoorbeeld bij Jan Thiel Beach.
  • Playa Grandi: opzoek naar nog meer schildpadden dan is Playa Grandi wel wat voor jou. Vooral rond 5 uur s’middags stikt het hier van de schildpadden. Dit komt omdat dan de vissers terug komen en hun overblijfselen in de zee gooien die de schildpadden weer kunnen op eten. Het strand zelf is helemaal niet mooi dus daarvoor moet je hier niet heen gaan.
  • Playa Forti: Cliff Diving iets voor jou? Dan is Playa Forti echt iets voor jou hier kan je van een hoge rots afspringen. Daarnaast is het strand zelf niet heel erg spectaculair. Niet zoals Lagun en Grote en Kleine Knip maar toch echt wel het bezoeken waard!

Naast het bezoeken van stranden kun je natuurlijk nog veel meer doen in Westpunt Curaçao. Dit waren een aantal dingen die wij nog meer hebben gedaan voordat we weer naar huis moesten:

  • Cristoffelberg: toen wij in Curaçao waren en te horen kregen dat we de Cristoffelberg moesten beklimmen hebben we verschillende reviews op internet opgezocht. Helaas veranderde onze mening toch wel over deze 372 meter hoge berg. Je moest ten eerste voor 7 uur op de berg staan anders was je midden in de zon aan het klimmen, je moest genoeg water meenemen, verschillende mensen voor ons waren al flauw gevallen door de hitte en je had bovenaan de berg geen enkel punt waar je je flesje water kon bijvullen of iets dergelijks. Wij hebben de bergbeklimming dus maar gelaten en maar steeds naar deze immense berg gekeken 🙂
  • Flamingo park: toevallig reden wij langs het flamingo park. Leuk om te zien dat de flamingo’s gewoon langs de kant van de weg staan!
  • Shete Boka National Park: dit natuurpark heeft verschillende kraters die water omhoog spuwen. Indrukwekkend om te zien. Daarnaast vind je verschillende flora en fauna terug in dit natuurpark.

De meeste activiteiten en stranden hebben we wel gedaan en/of gezien in Curaçao. Het was weer een heerlijke vakantie. Ben jij al een keer in Curaçao geweest? En mis jij iets aan deze tips laat het ons weten want dan kunnen we alles zo volledig mogelijk maken! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.