Willemstad – Curaçao!

Het eiland in de Carïbische Zee, waar iedereen Nederlands of Papiamento spreekt. Het land waar de zon altijd schijnt, betaald wordt met guldens en waar niemand zich om iets druk lijkt te maken.

Afgelopen zomervakantie zijn we in Curaçao geweest. We begonnen ons avontuur in Willemstad. Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en is precies zoals je dat altijd op plaatjes ziet. Met oude huizen, met Nederlandse teksten, die alle kleuren van de regenboog bevatten. Prachtig als je het mij vraagt.

Curaçao is net iets kleiner dan Texel, dus je begrijpt wel dat je in twee weken genoeg tijd hebt om alles van Curaçao te kunnen zien! Wij sliepen de eerste zeven dagen in de hoofdstad Willemstad. In Willemstad kan je alles heel gemakkelijk met de bus doen of te voet.

Er zijn een aantal leuke dingen die je gedaan MOET hebben wanneer je in Willemstad bent! Hieronder volgen een aantal leuke tips:

  • Wandelen door Willemstad: het allereerste wat je moet doen wanneer je in Curaçao bent is een wandeling maken door Willemstad. Probeer lekker even wat cultuur te snuiven en schuif ondertussen aan bij een leuk restaurantje. Hier zijn er genoeg van in Willemstad!;
  • Kura Hulanda museum: in dit museum wordt de focus gelegd op de Afrikaanse slavenhandel in Curaçao, ook als je van kunst houdt is dit een erg interessant museum;
  • Mambo beach & Jan Thiel beach: er zijn heel veel mooie stranden in Curaçao, maar ben je opzoek naar wat hippere strandjes dan moet je bij Mambo beach & Jan Thiel beach wezen. Er worden op deze stranden veel feesten gegeven. Let wel op dat je hier wel wat meer betaald voor eten, drinken en strandbedjes, dan dat je op andere stranden zou doen. Deze twee stranden zijn ongeveer 10 minuten rijden vanaf Willemstad. Je kan hier gemakkelijk en goedkoop heen met de bus;
  • De drijvende markt: Venezolaanse handelaren verkopen hier groente en fruit. Venezuela ligt namelijk maar 70 kilometer verwijderd van Curaçao. Omdat de landbouw van Curaçao schaars is en de geïmporteerde groente en fruit in de supermarkt vaak duur is, komen de Venezolaanse hun groente en fruit in Punda (Willemstad) verkopen.

Leuk om te weten is dat Willemstad opgedeeld is in twee wijken: Otrobanda en Punda. Wij sliepen in Otrobanda en wanneer wij naar Punda gingen moesten we via de veerboot over (die overigens gratis was). Otrobanda werd vroeger ook wel de ‘getto’ genoemd maar dat begint nu steeds minder te worden. Otrobanda heeft heel veel leuke restaurantjes. Als je lekker wilt eten kan je het beste naar het ‘Rif Fort’ hier zijn veel restaurantjes en kan je ook goed kleding shoppen (voor Curaçaose begrippen). Het Kura Hulanda museum, wat echt een aanrader is, kan je ook aan deze kant van Willemstad vinden.

Voor souveniertjes, de drijvende markt en het busstation moet je in Punda wezen. In Punda heb je heel veel leuke Nederlandse restaurantjes bijvoorbeeld het restaurant Wilhelmina waar je dagelijks kan eten wat de pot schaft! Erg leuk!

Wil je meer lezen over Curaçao: wat te doen in Curaçao Westpunt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.