Het oh zo mooie Dominicaanse Republiek!

Als je denkt aan de Dominicaanse Republiek dan denk ik aan zon, zee en strand. De Dominicaanse Republiek is één van de meest bezochte bestemmingen in het Caribische gebied en heeft wel 1000 km aan stranden. De Dominicaanse Republiek is groter dan je denkt, wij hebben een aantal dingen die je sowieso gedaan moet hebben wanneer je naar dit Caribische eiland gaat! Eén van deze dingen is Isla Saona (één van de mooiste plekken die wij ooit gezien hebben).

  • Santo Domingo: de hoofdstad van Dominicaanse Republiek is Santo Domingo. Deze stad telt op dit moment  2.907.100 inwoners. De stad wordt verdeeld in twee delen door de rivier de Ozama. Santo Domingo is niet een hoofdstad zoals je dit gewend bent van bijvoorbeeld Amsterdam of Londen. Je kunt hier duidelijk zien dat er veel armoede heerst en dat alles om de kerk heen gebouwd is. Shoppen zal hier niet goed lukken, je hebt zeker een aantal winkels maar dat is niet zoals wij het gewend zijn. Toch is het indrukwekkend om hier een bezoek te doen aan een kerk en om even door de hoofdstad heen te lopen!
  • Punta Cana: de meeste appartementen en hotels bevinden zich in Punta Cana. Ook wij zaten hier. In het gebied Punta Cana is eigenlijk niet veel te doen, dit komt omdat hier alleen maar hotels gebouwd zijn en het Dominicaanse volk hier vooral aan het werk is.
  • Isla Saona: volgens mij is dit één van de mooiste plekken van de wereld! Het eilandje Saona! Met een boottrip zijn we hier heen gegaan. Het Saona eiland is een typisch bounty eiland zoals je dat altijd al in films hebt gezien. Op dit eiland is ook een deel van de film Pirates of the Carribean opgenomen. Op dit eiland bestaan geen ziektes zoals kanker en andere enge ziektes, je kunt wel zeggen dat iedereen hier totaal relaxed is! Saona is echt één van de mooiste plekken die ik ooit gezien heb!
  • Baby schildpadden te water laten: overal in het Dominicaanse Republiek zijn schildpadden, maar het leuke is dat je naar bepaalde reservaten kunt gaan om te zien hoe de schildpadden die het niet redden naar de zee, toch geholpen worden om alsnog de zee in te gaan. De moeder schildpad legt een ei op het strand, de babyschildpad moet hier dan zelf uit zien te komen en dan ook nog de weg naar de zee vinden. Leuk weetje: wist je dat een schildpad zijn of haar sekse bepaald wordt door de temperatuur?
  • Markten aan het strand: in Punta Cana konden we het strand op lopen en overal waar we liepen waren leuke marktkraampjes die soms geheel in het water stonden. Heel handig want je kunt souveniertjes kopen en tegelijkertijd niet oververhit raken omdat je voeten gewoon in het water staan!

We hebben nog een aantal dingen gedaan in de Dominicaanse zoals naar een sigarenfabriek en een rumfabriek. Persoonlijk vind ik dit niet heel boeiend, maar vaak zitten ze al standaard in een excursie. Op de heenweg naar Santo Domingo gingen we langs deze fabrieken, opzich prima!

Zou ik nog een keer naar Dominicaanse Republiek gaan? Ja zeker! Ik zou dan het liefst alle kleine eilandjes rondom Domicaanse Republiek bezoeken. Ik zou de hoofdstad laten voor wat het is en opzoek gaan naar de schat van de Pirates of the Carribean!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.