Last stop: USA – Hawaii & California

Na Nieuw-Zeeland hadden we een lange reis voor de boeg naar onze volgende bestemming. Om onze reis af te sluiten zijn we een week gaan relaxen op Hawaii! Maar eerst moesten we via Auckland naar Sydney reizen om vervolgens in ruim 10 uur naar Hawaii te vliegen. Gelukkig konden we films kijken en waren we zo gesloopt dat we het grootste deel van de reis hadden geslapen. Het was wel chill dat we met zijn tweeën naast elkaar zaten, zonder mensen naast ons. Dit was de langste vrijdag ooit, we vlogen 20 januari om 10 uur ’s avonds naar Hawaii en kwamen dezelfde dag om 10 uur ’s ochtends aan! Nog minder dan twee weken te gaan L.

Hawaii

Aangekomen in Hawaii kon het relaxen pas echt beginnen. We zaten op het eiland Ohau, waar ook de hoofdstad van de staat zich bevindt. Op dit eiland woont tweederde van de totale populatie van Hawaii. Het was wel een beetje jammer dat we de eerste twee dagen veel regen hebben gezien en dat we allebei een beetje ziek aan het worden waren. Maarja dat houdt ons niet tegen! Naast het zonnen op Waikiki beach (wanneer het niet regende) om ons kleurtje nog even bij te werken voordat we naar huis zouden gaan, hebben we het eiland ook nog even verkend. Zo hebben we een eilandtour gedaan van één dag, zodat we zelf even niks hoefde te regelen. Op deze dag zijn we met een kleine bus, het hele eiland rond getourt. Natuurlijk hebben we ook nog even geshopt bij Waikiki en hebben we nog even in het stadje rondgelopen. Op onze een na laatste dag zijn we ook nog op een Whale Watching boat tour gegaan, vanaf waar we een walvis hadden gespot!! Maar na een week ontspannen op het strand en even niet elke dag onze backpack te hoeven pakken moesten we toch weer verder. En omdat we toch via Los Angeles moesten vliegen om naar huis te komen, hadden we thuis geregeld dat we hier ook een paar dagen konden blijven!

California

Na Hawaii vlogen we naar Los Angeles, waar onze vlucht naar huis vandaan zou gaan. We hadden drie dagen om Los Angeles te verkennen, dus onze laatste dagen van de reis waren we nog druk met sight- seeing. Ons motel zat in downtown van Los Angeles. We zaten wel een beetje in een buurt waar we ’s nachts liever niet rondliepen en waar op elke hoek van de straat wel een zwerver lag. Zolang al onze kastjes en stoelen voor onze deur stonden, kon Natascha ook rustig slapen :p … Maar goed qua ligging zaten we prima. Omdat Los Angeles wel een grote stad is, waar je best wel veel afstand moet afleggen om wat te zien hadden we besloten via de Hop On Hop Off bus te reizen.  Dus met deze bus hebben we zo de hele stad verkend, van Downtown naar Hollywood, Beverly Hills en Santa Monica. Hiervan vonden we Hollywood toch wel het leukste, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat we dit het beste kende. Bijvoorbeeld de Hollywood sign, the Walk of Fame, etc. De tweede dag hebben we ook een tour gedaan langs de huizen van bekende sterren, wat niet super boeiend was omdat je de meeste huizen niet goed kon zien door het hoge hek dat ervoor stond. Na twee dagen sightseeing waren we wel helemaal gesloopt. Op onze laatste dag hebben we dus lekker uitgeslapen en hebben we de laatste dingen weer in onze backpack gedaan en zijn we daarna rustig richting het vliegveld gegaan. Op het vliegveld werden we nog verwelkomt door heel veel politie en protestanten die voor de terminal stonden. Maar daar hadden we voor de rest geen last van.

Na Los Angeles is onze reis toch echt aan een eind gekomen. De drie maanden zijn echt voorbij gevlogen! Aan de ene kant hebben we wel heel erg zin om naar huis te gaan, maar aan de andere kant hebben we nog zo veel om te zien en zouden we graag willen blijven. Wij wachten nu op het vliegveld totdat we kunnen boarden en over een paar uur zullen we onze reis naar Amsterdam beginnen. Het is wel een beetje jammer dat we een overstap moeten maken in Londen, maar gelukkig hoeven we daarna niet meer zo ver te vliegen. Tot snel! Hier ons filmpje:

One thought on “Last stop: USA – Hawaii & California

  1. Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

    Alvast dank vor de inspiratie !

    groetjes

    Karen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.