New York – DownTown

There’s nothing you can’t do, now you’re in New York!

Ja wij zijn in New York, we beginnen de dag vroeg in één van de drukste steden van de wereld. Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw en dat in begin januari. Zoals je misschien wel weet zijn we begonnen met New York UpTown & MidTown en gaan we hier verder met New York DownTown! Natuurlijk is er ook in DownTown ontzettend veel te doen, wij hebben voor jou de leukste tips op een rijtje gezet zodat wanneer jij naar New York DownTown gaat je meteen weet waar je heen moet gaan!

De leukste tips van New York DownTown op een rijtje:

  • Statue of Liberty: natuurlijk de Statue of Liberty, het toonbeeld van Amerika, het symbool voor vrijheid en bovendien een verwelkoming voor terugkerende Amerikanen, toeristen en immigranten. Helemaal in het zuiden van New York kan je op de boot stappen vanaf Battery Park naar de Statue of Liberty. Vanaf Battery Park is de Statue of Liberty helemaal niet groot, helemaal niet in vergelijking met de grote sky scrapers die zich in New York bevinden. Alsnog zijn wij ook op de boot gestapt naar de mevrouw met het vuur en een boek in haar handen. En het was erg indrukwekkend om ervoor te staan en dit is toch wel echt een aanrader om te doen! Vanaf de Statue of Liberty kan je mooi kijken naar de SkyLine van New York.
  • Ellis Island: dit eiland is een stukje historie die je ook gezien moet hebben wanneer je toch in de buurt bent van de Statue of Liberty. Vroeger was Ellis Island het eerste opstart punt van alle immigranten die graag Amerika binnen wilde gaan. Nu is Ellis Island een monument die je tegelijkertijd met de Statue of Liberty kunt bezoeken. Het is vooral leuk om te weten dat dit eiland eigenlijk de poort was voor een nieuw begin in New York!
  • 9/11 Memorial Preview Site: een van de indrukwekkendste dingen die ik ooit gezien heb in mijn leven. Natuurlijk ken je de Twin Towers wel. In elke serie die vroeger is gemaakt komen ze wel een keer voor, maar om dan op de plek te staan waar ze vroeger stonden… Dan met het idee dat er zoveel mensen gestorven zijn op deze plek. Ik kreeg in ieder geval kippenvel. Naast de plek waar de gebouwen eerst stonden, wat nu een fontein is die naar beneden stort (heel mooi), hebben ze een museum gemaakt over de 911 ramp. Dit zal niet een van de leukste dingen zijn die je doet tijdens je trip in New York, maar alsnog is dit een stukje geschiedenis die je niet mag missen!
  • Brooklyn Bridge: de Brooklyn bridge! Een van de bekendste bruggen van de wereld. Het is het zeker waard om even of van de brug een foto te maken of over de brug heen te lopen of zelfs fietsen! Ga vooral even naar Brooklyn als je tijd hebt. Hier vind je de lekkerste restaurantjes en koffie tentjes. Ook goed om te weten is dat je in Brooklyn niet de hoofdprijs betaald zoals je dat doet in UpTown, MidTown en eigenlijk ook DownTown.
  • Wall Street: heel veel series en ook films spelen zich af op het welbekende Wall Street. Dus ook wij wilden graag even op Wall Street lopen. Natuurlijk heb je hier niet heel erg veel te zoeken wanneer je niet hoeft te werken, maar toch is het leuk om in de financiële wereld van New York te lopen!

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer dingen die je kunt doen wanneer je in DownTown New York bent. Je kunt natuurlijk nog langs de wijk Soho of naar Chinatown, wij hebben ook nog een Watertaxi genomen over de Hudson River heen. Naast in een boot DownTown bezichtigd te hebben zijn we ook met de bekende Hop on Hop Off Bus gegaan. Zo konden we nog meer zien van DownTown dan dat we lopend ooit hadden kunnen zien. Als je toch bij de Statue of Liberty bent loop dan ook even door Battery Park!

Heb je New York Uptown & MidTown al gelezen?

One thought on “New York – DownTown

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.