We <3 NY! – Uptown & Midtown

New York, the city that never sleeps. De grootste stad van de Verenigde staten met meer dan 8 miljoen inwoners. Een stad waar we altijd heen hebben gewild, en een maand geleden was het zo ver! De stad met alle wolkenkrabbers, gele taxi’s.., de stad waar vele bekende films en series zijn opgenomen, waar het vrijheidsbeeld staat en ga zo maar door! Maar omdat we zoveel te vertellen hebben over onze korte tijd in NY, zal dit gedeelte alleen over Uptown en Midtown gaan en zullen wij later nog iets plaatsen over Downtown!

Dit vonden wij de hoogtepunten van onze city trip:

 • Times Square, het plein die je in vele films terug ziet, met meer dan 50 elektronische Billboards. Hier moet je zeker zijn geweest als je naar NY gaat!. Het plein ligt op de kruising van de theatherwijk Broadway, wat ook leuk is om gezien te hebben.
 • Empire State Building, de op één na hoogste wolkenkrabber in NY (381m). De Empire state building was tot de bouw van de Twin Towers in 1971 het hoogste gebouw van de wereld. Het uitzicht van de Empire State building mag je echt niet gemist hebben. Wij zijn er laat in de avond heen geweest, waardoor we de skyline by night konden zien.
 • Rockerfeller Center – Top of the Rock, is een stukje lager dan de Empire State Building (259m), maar je hebt ook hiervandaan een heel mooi uitzicht van de Skyline.
 • Central Park, het bekendste park van New York, wat als décor is gebruikt in vele films. Zonder een wandeling in het park is je bezoek aan NY niet compleet.
 • Madison Square Guarden is een wereldberoemde arena voor onder andere basketbal en ice hockey teams. Wij zaten met ons hotel (hotel Pennsylvania) tegenover de hoofdingang van de Arena, en we konden het niet laten om toch even binnen te kijken. Daarom zijn we naar een, helaas niet de van NY Rangers, ice hockey game gegaan en dat is zeker een aanrader!
 • Musea: Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of arts, Museum of the history of New York. NY heeft ook veel musea, wij zijn zelf alleen in het Museum of the history of NY geweest, maar als je kunstliefhebber bent heb je veel andere keuzes. Daarnaast hebben we, als gossip girl fans, natuurlijk wel even op de MET steps gezeten.
 • Carlo’s Bakery. Wie kent het niet, Carlo’s Bakery van Cake Boss en The Next Great Baker. Wij moesten natuurlijk wel even testen of het echt zo lekker was, en het was zeker lekker!
 • Ellen’s Stardust Diner, is een diner waar je een typisch Amerikaans ontbijt kan eten. Maar dat is nog niet alles, want hier zingt het personeel! Om de beurt zingt elke serveerder of seveerster een bekend nummer, soms zelfs als ze je eten of drinken langs komen brengen.
 • The Ride, is een theatrale bus tour. Je zit overdwars in de bus en de straten zijn het toneel. In de bus heb je twee comedians die voor een goede sfeer zorgen en eens in de zoveel tijd treed er iemand op de straat op!

Maar er is natuurlijk nog veel mee te doen in NY. Als je genoeg tijd hebt is het volgende ook zeker de moeite waard: Madam Tussuad, om natuurlijk even met Obama op de foto te gaan!; Grand Central Terminal, waar je als Gossip Girl fan zeker moet zijn geweest (net zoals de MET steps en Upper East Side); de Public Library, met meer dan 10 miljoen boeken; St. Patricks Cathedral, een kathedraal tussen alle wolkenkrabbers; en Harlem, vernoemd naar het Nederlandse Haarlem, het staat ook wel bekend als het rustige gedeelte van NY. Maar je kan ook shoppen in NY, hier hebben wij zelf niet heel veel tijd voor gehad. Als je wil shoppen kan je bijvoorbeeld naar de Macy’s of 5th avenue, de bekendste winkelstaat van NY.

Dit waren onze hoogtepunten van Uptown en Midtown van NY, maar er is natuurlijk nog veel meer te zien! NY is een stad waar we zeker nog een keer terug willen gaan. Als afsluiter hebben wij nog drie praktische tips voor als jij ook naar New York gaat!

 • Neem een New York pass, je kan hiermee in meer dan 80 bezienswaardigheden/ activiteiten. Het is goedkoper dan alle tickets los te moeten kopen!
 • Vergeet niet dat je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization)- reisvergunning moet aanvragen als je voor minder dan 90 dagen naar Amerika reist (2 jaar geldig).
 • Vergeet niet dat er ander stroom is in New York, dus dat je daarvoor een wereldstekker moet meenemen.

Lees hier meer over New York – Downtown!

One thought on “We <3 NY! – Uptown & Midtown

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.