Gemakkelijk een visum aanvragen voor de VS en Canada!

Begin van dit jaar hebben wij onze wereldreis afgesloten in de Verenigde Staten. Los Angeles om precies te zijn. Toen we hier waren zeiden we tegen elkaar dat we met onze volgende reis echt wel langer (al dan niet alleen maar) in de VS willen blijven! Stiekem zijn we steeds al een beetje aan het kijken of we misschien een keer een rondreis in Amerika kunnen maken… Ben jij van plan of ga jij al naar Amerika (jaloers)? Vergeet dan niet je visum te boeken! Wij hebben de makkelijkste visum aanvrager voor je uitgezocht!

Waar vraag ik mijn visum dan aan? 

Er leiden zoals altijd meerdere wegen naar Rome… eeh Verenigde Staten. Maar als wij een tip zouden mogen geven dan zouden we je eVisa aanraden. Op hun website kan je heel gemakkelijk en snel een visum aanvragen, net zoals wij hebben gedaan voor onze reisjes naar de VS. Check hier hun website: www.esta-aanvragen.nl.

Wanneer vraag ik mijn visum aan?

Een beetje voorbereiding is het halve werk, maar een visum aanvragen bij eVisa gaat onwijs snel. Als je last minute naar de VS vliegt dan is het belangrijk dat je het visum 72 uur van te voren aan vraagt. Zo lang duurt het eVisa ongeveer om jouw visum aan te vragen en naar jou te sturen. Als advies denken wij persoonlijk dat wanneer je je ticket boekt, ook al is dat twee maanden van tevoren, dat je dan ook je visum regelt. Zo vergeet je het ook niet!

Wat heb ik nodig op het aan te vragen? 

Wanneer je op de website van eVisa zit (www.esta-aanvragen.nl) dan is het handig dat je het volgende bij de hand hebt: je paspoort, je slaapadres in Amerika en de persoonsgegevens van degene die met jou meegaat. Je kunt dit namelijk heel handig tegelijk doen! Op de website van eVisa kun je een filmpje bekijken die jou alle details nog een keer duidelijk uitlegt.

Hoeveel kost zo’n visum dan?

Ja bijna elk visum kost geld en bij eVisa kost dat € 25,00 (dit is overigens overal hetzelfde).

Hoelang is dit visum geldig? 

Een visum voor in Amerika noemen ze een ESTA. Een ESTA is 90 dagen geldig en is alleen bedoeld voor een vakantie of werk gerelateerd bezoek.

Kom ik met dit visum sowieso Amerika binnen?

100% zekerheid kun je niet krijgen, maar heb je geen rare dingen gedaan en ben je geen crimineel dan is de kans groot dat je de VS binnenkomt. De douane van de VS kan altijd zeggen als ze je verdacht vinden dat je niet naar binnen mag, maar ik ga er niet vanuit dat jullie daar onder vallen!

Waarom dus eVisa? 

Wij vinden het een hele handige website en zullen het ook altijd blijven gebruiken wanneer we naar de VS gaan. Je kunt namelijk alle gegevens snel invullen, ben je familie dan kopieert eVisa automatisch alle gegevens zodat je het niet twee keer hoeft in te vullen. Je kunt gemakkelijk met IDEAL betalen en wanneer je ESTA verloopt zullen zij dit ruim van tevoren aan jou melden. Zo sta je niet voor gek bij de douane!

Canada

Canada is nog wel een bucketlist dingetje hoor van mij en Chantal. Nog nooit geweest maar hoog boven in ons lijstje. Waarom ik er nu over begin is omdat je voor Canada ook een visum moet aanvragen en dit doe je bij een andere site ook van eVisa, namelijk: www.etacanada-aanvragen.nl. Dit is precies dezelfde website maar dan in het groen!

*In samenwerking met eVisa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.