Deze (nieuwe) wereldwonderen hebben wij bezocht!

Nog niet erg veel maar wij kunnen al twee wereldwonderen van onze lijst strepen! Daarnaast staan de andere vijf zeker nog op ons lijstje en willen we even met jullie doornemen!

De wereldwonderen waar wij geweest zijn:

  • Chichen Itza: In Mexico was één van de belangrijkste steden van de Maya’s. De Chichen Itza ziet er uit als een soort tempel waar alleen de rijke echt bovenaan konden komen. Over de tempel zelf was mega goed nagedacht, het staat in lijn met de sterren, het heeft 365 treden (net als het aantal dagen in een jaar), 52 vlakken zaten (aantal weken van een jaar) en er waren 18 niveaus (kalender van de Maya’s had 18 maanden). Toen wij in Mexico waren konden we helaas niet meer op de Chichen Itza omdat de tempel te gevaarlijke treden had. De Chichen Itza staat niet voor niks op de lijst van de zeven wereldwonderen en is echt een aanrader om heen te gaan!

Chichen Itza

 

  • Rotswoningen in Petra: Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van Jordanië. De stad is uitgehakt uit rotsen en één van de bekendste monumenten van deze rotsen is de zogenaamde schatkamer van de koning.  Een erg indrukwekkende ‘rots’ met daarin allemaal kamers en gaten voor de schatten van de koning. Het gebouw is 28 meter breed en 40 meter hoog. Het is gebouwd in de eerste jaren van Christus.

 

Er zijn nog vijf wereldwonderen die wij nog niet gezien hebben maar die we zeker nog wel willen gaan bezoeken namelijk:

  • Machu Picchu: dit is eigenlijk geen gebouw of rots zoals we gewend zijn met de zeven wereldwonderen, maar Machu Picchu is een stad in Peru die door de Inca’s is gebouwd. Toen de Spanjaarden Zuid-Amerika binnen vielen hebben ze deze stad over het hoofd gezien dus is er nog erg veel gespaard gebleven van deze stad!
  • Cristo Redentor: volgende wereldwonder staat in Brazilië! Ook echt eentje waar ik mega graag heen zou willen. De Cristo Rendentor is een standbeeld van Jezus Christus en staat op een bergtop. Jezus kijkt uit over de stad Rio de Janiero en staat hier om zijn stad te beschermen. Het beeld weegt in totaal meer dan 1000 ton en is 38 meter hoog!
  • Chinese Muur: nou volgens mij hoef ik hier niet bij in detail te treden. De Chinese Muur staat in China (surprise) en is een verdedigingsmuur van wel 6200 kilometer lang!
  • Taj Mahal: dit zevende wereldwonder staat in het Indiase stadje Agra. De Taj Mahal is een mausoleum die in de 17e eeuw is gebouwd als een grafmonument. Het gebouw is 58 meter hoog en 56 meter breed. De Taj Mahal is gebouwd voor de vrouw van de toenmalig keizer omdat zij stierf bij de geboorte van hun 15de kind!
  • Colosseum: eigenlijk is het een schade dat wij hier nog niet zijn geweest want Italië is nog niet zo ver van hier! Maar in ieder geval het laatste zevende wereldwonder het Colosseum in Rome. Het Colosseum heeft een omtrek van 500 meter en de hoogte van de gevel is bijna 50 meter! De keizer Vespasianus gaf de opdracht om dit Colosseum te laten bouwen voor optredens zoals onder andere gevechten tussen dieren en soms zelfs mensen!

Ben jij al bij alle zeven wereldwonderen geweest? Welke vond jij het mooist en indrukwekkendst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.