Een mooie herinnering aan jouw vakantie!

Het is altijd heel leuk om tijdens de vakantie veel foto’s te maken. Je wilt zoveel mogelijk vastleggen en natuurlijk ook bewijs leveren dat je ergens echt bent geweest ;). Maar vaak als je foto’s maakt dan kijk je ze maar één of twee keer terug en uiteindelijk eindigen ze ergens op je computer of harde schijf. Het leukste is toch altijd om de foto’s op papier te hebben, dan kijk je ze toch een stuk sneller terug. Wij hebben wel vaker fotoboeken gemaakt van onze reizen en vakanties. Maar als je een fotoboek maakt, welke site of programma moet je dan gebruiken? Er zijn zoveel opties. Wij zijn benaderd door de Fotofabriek om één van hun fotoboeken te testen! En daar konden wij natuurlijk geen nee op zeggen.. Dus wij gingen aan de slag.

Je fotoboek in elkaar zetten

Wanneer je bij de fotofabriek een boek wilt bestellen, moet je via hun website eerst een programma installeren op je computer (je kunt eventueel ook een pdf uploaden). Wanneer het programma geïnstalleerd is kun je meteen beginnen om het fotoboek in elkaar te zetten. Het fotoboek in elkaar zetten gaat eigenlijk heel simpel. Je moet er in het begin wel een beetje een handigheid in krijgen, maar dat heb je zo onder de knie. Eerst kies je ervoor welk fotoboek jij precies wilt. A4, harde kaft, zachte kaft, hoe veel pagina’s wil je? Ik heb voor een fotoboek gekozen met een harde kaft met 24 pagina’s (A4 formaat). Daarna kun je zelf kiezen of het fotoboek met jouw geselecteerde foto’s automatisch wordt ingevuld, of dat je het fotoboek zelf helemaal invult. En als je het zelf wilt invullen (zoals ik bijvoorbeeld ook heb gedaan), kun je gebruik maken van sjablonen om te bepalen waar je al je foto’s wilt hebben. Dit duurt bij mij altijd een tijdje, voordat ik alle foto’s heb uitgezocht die ik in het fotoboek wil. Maar dan heb je uiteindelijk wel precies wat je wilt!

fotofabriek2

Wanneer de resolutie van een foto niet hoog genoeg is krijg je een waarschuwing en kun je ervoor kiezen om je foto te vervangen. Wanneer je geen tijd hebt om het fotoboek in één keer af te maken, kun je het ook gewoon op de computer opslaan om later weer door te gaan (zie knop linksboven). Zelf vind ik het sowieso wel fijn om het eens in de zoveel tijd op te slaan, om er zeker van te zijn dat je straks niet opnieuw moet beginnen… Maar dat is gelukkig niet gebeurd. Wanneer je het boek klaar hebt klik je rechts bovenin op ‘bestel product’ en dan wordt je naar de website doorverwezen, nadat je jezelf hebt ingelogd of geregistreerd. Wanneer je op de website komt, kun je het fotoboek bestellen. Je kunt nog kiezen voor een aantal opties, zoals een andere papierkeuze of dat je het in een bewaardoos krijgt opgestuurd. En hierna kan je het boek echt bestellen, even betalen en dan wordt het voor je gemaakt..

Wachten op het fotoboek

De levering was echt super snel! Het boek was op zondag besteld en de volgende week hadden we het op donderdag al binnen (mijn ervaring met andere fotoboeken is dat het veel langer duurt). Wanneer je je bestelling hebt gedaan krijg je nog een aantal mailtjes. Je krijgt bijvoorbeeld een link naar het fotoboek, die je dan digitaal alvast kan bekijken en zelfs delen. En daarnaast kregen wij ook een filmpje opgestuurd hoe de kaft van het boek wordt gemaakt (leuk om te zien):

Dus ook al moet je een aantal dagen wachten op het boek, je wordt wel op de hoogte gehouden van de status van je bestelling. En wanneer het boek is verzonden, kun je het ook volgen via track & trace.

Het fotoboek is binnen!

Het boek ligt eindelijk in de brievenbus! En ik was wel heel erg benieuwd geworden naar het resultaat. We hebben een fotoboek gemaakt van onze citytrip naar Helsinki eerder dit jaar (blog volgt nog ;)). We zijn hier toen 3 dagen geweest en hebben het fotoboek ook per dag ingedeeld. Bij het fotoboek zat een klein papiertje waarop stond dat het boek is gecontroleerd op kwaliteit. Het briefje is dan ook ondertekend door degene die het heeft gecontroleerd.

Het fotoboek ziet er van de buitenkant heel mooi uit! Ik was bang dat de foto misschien wat vaag zou zijn op de kaft, omdat deze met de telefoon gemaakt is. Maar de foto van de kaft is haarscherp! En dat geldt ook voor de binnenkant! Hierbij een aantal foto’s van het boek, zodat je zelf kunt oordelen:

img_2048

Om het kort samen te vatten: Het fotoboek was makkelijk om in elkaar te zetten en is vrij snel bezorgd. Daarnaast ziet het fotoboek er kwalitatief ook erg mooi uit. Ook foto’s waarvan ik dacht dat deze een slechte resolutie zouden hebben, stonden er uiteindelijk mooi in! Al met al een mooi eindresultaat. Ik zou zeker nog een keer overwegen om mijn fotoboek hier te laten maken. Een leuke herinnering aan je reis of vakantie!!

 

 

 

 

 

Wil je je eigen fotoboek maken via de Fotofabriek? Klik dan op de volgende link: www.fotofabriek.nl

* In samenwerking met de fotofabriek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.