Nooit meer een overvolle koffer met deze tips!

Ja ieder jaar weer hetzelfde liedje (en elk jaar zit ik hier een beetje tegenop) en dat is mijn koffer inpakken! Tuurlijk is het voor een goed doel.. Maar wat moet ik in godsnaam mee nemen? Ieder jaar neem ik veelste veel kleding mee en daar wil ik eigenlijk vanaf. Ik wil alleen spullen meenemen die ik ook ga gebruiken! Sinds vorig jaar pak ik mijn koffer op een bepaalde manier in zodat ik nooit teveel meer mee kan nemen. Lees hier mijn inpak ritueel:

  1. Allereerst de badhandoek: wat mij al een aantal keer is gebeurd is dat ik alles in me koffer heb zitten en dat die verdomd grote badhanddoek er nog in moet.. BEGIN dus met die handdoek!
  2. Leg al je kleding die je mee wilt nemen op je bed: doordat ik altijd teveel kleding meeneem maak ik nu een selectie op een selectie. Wat ik op mijn bed neerleg zijn eigenlijk de kleren die ik wil meenemen, maar ik weet zeker dat daar altijd nog wel wat tussen zit wat ik niet ECHT nodig heb. Heb ik bijvoorbeeld echt twee truien nodig of twee lange broeken wanneer ik naar een tropisch eiland ga…?
  3. Overleg wie wat meeneemt: ga je samen met iemand op vakantie, overleg dan wat jullie meenemen. De één kan dan shampoo meenemen de ander conditioner. Zo verdeel je niet alleen de ruimte maar ook nog eens gewicht!
  4. Toilettas: je hebt op vakantie maar één toilettas nodig! Echt waar het is mogelijk. Zoveel make-up heb je toch ook niet nodig? Je gaat op vakantie!
  5. Elektronische stuff: ja een oplader en misschien zelfs een ipad kunnen de laatste jaren ook niet gemist worden op vakantie. Vaak stop ik de ipad tussen de badhanddoek!
  6. Schoenen: ja ik ben een vrouw en ik hou van schoenen. Eén keer nam ik zelfs vijf paar schoenen mee… Oeps… Is eigenlijk zonde voor de koffer ruimte, dus vanaf nu neem ik alleen maar één paar slippers, één paar sneakers en één paar schoenen met hak! Je hoeft niet vier verschillende kleuren All Stars te hebben!
  7. Boeken: ik kan niet op vakantie gaan zonder mijn boeken! En al helemaal niet zonder mijn Lonely Planet boeken. Maar om mijn koffer niet te zwaar te maken neem ik iedere vakantie sowieso één boek mee in mijn handbagage en één in mijn koffer!
  8. Zonnebril: ieder jaar vergeet ik wel iets en dat is 9 van de 10 keer mijn zonnebril! Dus vooral schrijf ik dit op voor mezelf, maar misschien heb jij hetzelfde probleem: vergeet je zonnebril niet!

Dus wat ik eigenlijk doe is altijd nog even bedenken voordat ik iets in mijn koffer doe: heb ik dit ook echt nodig? Wanneer ik het na 3 keer bedenken nog steeds echt denk te gaan gebruiken, dan pas stop ik het in mijn koffer! Het is namelijk echt niet erg om op de heen reis te weinig in je koffer te hebben, WANT dan kan je op de terug reis meer mee terug nemen! 😉

Heb jij nog tips voor ons die we kunnen gebruiken, laat ze dan hier achter! Alle hulp is welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.