ROADTRIP! Wat moet ik meenemen?

Ja! ROADTRIP! Ga jij touren door Europa? Of ga je naar Frankrijk rijden? Dan heb je een heerlijk lange roadtrip! Tuurlijk met vliegen kom je ver en in mooie landen. Maar de landen om ons heen zijn ook zo ontzettend mooi. Op onze to do staat zeker nog een roadtrip door Europa, maar wij zijn al een paar keer op een roadtrip gegaan naar: Hongarije, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Duitsland. Dus wij weten wel wat je zeker mee moet nemen op een roadtrip. Hier 10 tips die je niet mag vergeten tijden jouw roadtrip:

  1. Rijbewijs: tja als je je rijbewijs vergeet op je roadtrip dan ben je wel een beetje stom! 😉
  2. Klein geld: naast natuurlijk brief geld is het ook verstandig dat je voldoende klein geld meeneemt. Vooral in Frankrijk rijdt je van de ene ’tolhouse’ naar de volgende en daar moet je dan bedragen betalen als 2,20 of zoiets. Als je dan je briefje van 50 erin rolt.. Heb je wel een jackpot!
  3. Genoeg eten: als wij met de auto op vakantie gaan dan is ongeveer 80% aan spullen, kleding etc. en de overige 20% is voedsel!!! Denk aan drop, kauwgom, snoep, maar ook belegde broodjes, kleine komkommertjes, snoep tomaatjes. Niet alleen voor het energie level is dit handig maar ook zodat niemand ooit wat tekort komt.
  4. Kaart: Google Maps werkt niet wanneer je in het buitenland zit. Dus print voor de zekerheid ook altijd even de route uit, of neem ouderwets een kaart mee. Er zijn vast wel familieleden die nog ergens een kaart hebben rondslingeren.
  5. Vuilniszak: neem een zakje of een tasje mee wat kan dienen als vuilniszak. De auto zit waarschijnlijk al vol, dus dan is het vaak handig dat je het vuil bij elke stop even weg kunt gooien!
  6. Koelbox: niets lekkerders op een roadtrip dan een koud colaatje! Neem een klein koelboxje mee! Vaak blijft het koel genoeg zodat je de hele trip heerlijke koude drankjes hebt.
  7. Nutella en pindakaas: overal waar wij heen gaan nemen we beleg mee vanuit Nederland. Heerlijke chocopasta en pindakaas zitten sowieso in onze tas. Soms nemen we zelfs hagelslag en vlokken mee. Ook hebben we een keer ham mee genomen omdat we de ham in Frankrijk altijd zo duur vinden.
  8. ANWB pasje: ben je lid van de ANWB? Neem het pasje mee! Ben je geen lid van de ANWB, zorg dan in ieder geval dat je een nummer hebt die je kunt bellen wanneer je met panne langs de weg komt te staan!
  9. Navigatiesysteem: zonder tom tom kom ik nergens meer, dus het eerste wat ik in mijn auto leg is de tom tom. Let wel op dat je navigatiesysteem niet standaard de kaarten van buitenlandse wegen heeft. Dus het kan zijn dat je alleen een Nederlandse kaart hebt, bekijk dus voor je weggaat wat voor kaart/kaarten er op jouw navigatiesysteem staan!
  10. Extra band: ja het kan natuurlijk gebeuren dat je een klapband krijgt. Wij hebben het (afkloppen) gelukkig nog nooit gehad! Maar ja het kan altijd gebeuren! Er hoort standaard in elke auto een extra band te liggen, maar check dit ook voor de zekerheid. En bedenk dan heb je ook een krik? En iets om de band los te draaien…?

Nou hopelijk kom je niet met panne te staan tijdens je roadtrip, maar het is altijd handig wanneer je hier toch over na hebt gedacht! Alleen door dit artikel te schrijven heb ik weer zoveel zin om te gaan roadtrippen! Heb jij nog tips voor een geslaagde roadtrip? Dan horen wij dat graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.