Going Down Under? Vergeet je visum niet aan te vragen!

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten, zijn wij eind 2016 naar Australië gegaan, ’the land down under’. Daar hebben wij de oostkust afgereisd en daarnaast ook de Great Ocean Road. Een reis maken naar Australië is iets wat ik iedereen wel zou willen aanraden! Heerlijk weer, geweldige natuur, prachtige stranden, schattige kangoeroes en natuurlijk knappe surfer dudes! Maar voordat je op reis kan gaan, zijn er wel een aantal voorbereidingen die je moet treffen. Eén van de belangrijkste is toch wel het aanvragen van het visum, zonder visum kom je het land namelijk niet binnen! Maar het aanvragen van een visum is vaak veel gedoe, en daarom willen we jou daarbij helpen.

Voor het gemak zetten wij alle informatie die je moet weten voordat je een visum aanvraagt voor jou op een rijtje:

Heb ik een visum nodig voor Australië?

Ja! Als je uit Nederland komt heb je sowieso een visum nodig om naar Australië te gaan. Anders kom je het land namelijk niet binnen. Dus vergeet niet om uit te zoeken welk visum je moet hebben en zorg dat je het op tijd aanvraagt.

.

Welke soorten visa bestaan er en welke heb ik nodig?

Je hebt verschillende soorten visa, zo heb je een toeristenvisum, studenten visum en ook een werk visum. Op een toeristenvisum mag je bijvoorbeeld niet werken, als je toch gaat werken kan het zijn dat je het land wordt uitgezet en dat het voor de volgende keer lastiger is om een visum aan te vragen. In onderstaande tabel zetten we de verschillende soorten visa op een rijtje, die je kunt bestellen bij E-visums:

Reisdoel Maximale reizen Geldigheid
Toerisme Meerdere reizen 90 dagen (in totaal)
Kort zakelijke reizen Meerdere reizen 90 dagen (in totaal)

Binnenkort zijn er nog meer visa beschikbaar bij E-visums!

Aan welke voorwaarden moet je voldoen bij de aanvraag?

Om in aanmerking te komen voor een visum voor Australië, moet je aan een paar eisen voldoen. Zo moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort en daarnaast moet je jezelf buiten Australië bevinden bij de aanvraag van het visum. Wanneer je een toeristenvisum kiest, mag je niet werken in Australië (alleen korte zakelijke bezoeken). Wanneer je bent veroordeeld of veroordeeld bent geweest voor meer dan 12 maanden, kom je niet in aanmerking voor een elektronisch visum. De laatste voorwaarden is dat je vrij moet zijn van tuberculose!

Hoe lang is het visum geldig en wat zijn de kosten?

Het visum is een jaar geldig van het moment dat het afgegeven wordt. Binnen dat jaar mag je meerdere keren het land in en uit reizen. De reis mag elke keer maximaal 90 dagen bedragen. Het aanvragen van het visum kost slechts € 14,95!

En de belangrijkste vraag… Hoe vraag ik het visum aan?

Bij het aanvragen van het visum, hebben wij goede ervaringen met E-visums. Dit is een online bedrijf waar je gemakkelijk een visum kunt aanvragen. Via hun site bestel je een e-visum volledig digitaal. Vul het aanvraagformulier goed in (naar waarheid) en betaal! De aanvraag wordt dan gecontroleerd op de meest voorkomende fouten en vervolgend ingediend bij de Australische overheid. Het visum wordt binnen 72 uur toegestuurd indien het wordt goedgekeurd, meestal al binnen 24 uur. Maar neem geen risico’s en vraag het visum op tijd aan! Als het visum is goedgekeurd wordt het opgestuurd via de mail en het visum kan direct worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van E-visum?

Het visum die je bestelt bij E-visum is een officieel visum, die na aanvraag snel wordt geleverd! En zij bezorgen zelfs in het weekend! Betaal gemakkelijk online met IDEAL of Paypal. Het neemt slechts 5 minuten in beslag.

Wij kunnen niet wachten om nog een keertje terug te gaan naar Australië!!

Visum nodig voor Australië? Bestel die dan nu online!

Onze reis door Australië

Ben jij benieuwd naar onze reis door Australië? Klik dan hier om naar de blogs te gaan:
–  Yes Australië HERE WE COME!
– Roadtrip langs de oostkust – deel 1
– Roadtrip langs de oostkust – deel 2
– Roadtrip langs de oostkust – deel 3
– Laatste stukje oostkust in Australië (en SKYDIVING)!
– Melbourne, Great Ocean Road & Adelaide

 

Heb jij tips nodig bij het inpakken van je backpack, lees dan wat wij allemaal hebben meegenomen:
– Wat gaan wij sowieso meenemen in onze backpack?

* In samenwerking met E-visums.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.