Melbourne, Great Ocean Road & Adelaide

Nou de trip langs de oostkust zit er nu officieel op. Op het vliegveld in Cairns aangekomen kwamen we erachter dat we ruim drie uur vertraging hadden, hebben wij weer! Hierdoor kwamen we pas midden in de nacht aan op onze volgende bestemming, maar gelukkig duurde de vlucht niet zo lang. Op naar de volgende bestemming: Melbourne!

Melbourne

Door onze vertraging kwamen we dus pas midden in de nacht bij het hostel aan. Voor de eerste paar dagen hadden we alvast een kamer (een privé kamer :D) geboekt, voordat alles vol zou zitten voor nieuwjaar. De volgende ochtend zijn we alleen ons bed uitgekomen voor het gratis ontbijt, maar we waren zo moe dat we daarna ons bed weer in zijn gegaan. In de avond hadden we afgesproken met twee meiden die we in Vietnam hadden ontmoet op de boot in Halong Bay: Erin en Erin. Met de auto kregen we toen een privé tour door Melbourne en daarna hebben we wat met zijn allen gegeten en gedronken, wat heel gezellig was!

De volgende dag gingen we Melbourne verder verkennen door middel van de free walking tour, die je langs de hoogtepunten van Melbourne bracht. Ik heb moeite moeten doen om Natascha uit deze stad te krijgen (you’re welcome voor iedereen die Natascha graag terug wilt in Nederland), want die was hier zo gebleven! Ik moet van Natascha hier maar gaan studeren in september zodat zij hier terug kan komen. Na de walking tour zijn we terug gegaan naar ons hostel en hebben we eten en drinken gehaald voor die avond: oud en nieuw! Het was wel een beetje raar om oud en nieuw zo ver te vieren, vooral met zoveel tijdverschil. Voor oud en nieuw hadden we gekozen om het vuurwerk te kijken vanaf een grasveldje dichtbij Federation Square. En om precies 12 uur werd er vuurwerk afgestoken van ongeveer elk gebouw in de stad! Heel vet om te zien! Het rare was wel dat het in Australië allemaal begint om iets van 2 uur in de middag dus iedereen is dronken wanneer het oud en nieuw is. En dat betekende ook dat het feest snel was afgelopen na 12 uur en we lagen dus om al iets van 2 uur in ons bed. Dit had wel een voordeel want nu hadden we nog wat aan onze eerste dag in het nieuwe jaar ;).

Great Ocean Road

Na onze dagen in Melbourne hadden we een trip geboekt langs de Great Ocean Road. De bedoeling was dat we een tripje zouden boeken die van Melbourne naar Adelaide zou gaan, omdat daar onze volgende vlucht vandaan zou gaan. Door de drukte, zaten alle tripjes jammer genoeg vol. Dus werd het een ander tripje en zouden we naar Adelaide vliegen. De Great Ocean Road vonden we allebei wel heel mooi, het was alleen jammer dat de temperaturen iets anders waren dan langs de oostkust. Hier liepen we alleen maar in een lange broek en een trui. Hier hebben we ook onze eerste wilde Koala gezien! Daarnaast zijn we onder andere gestopt bij: The Twelve Apostles, Loch Ard Gorge en the London Arch.

Philip Island

De tweede dag van de tour gingen we naar Philip Island. Philip Island licht ten zuidoosten van Melbourne en staat bekend om haar wildlife. Hier gingen we naartoe voor de Penguin Parade. Op het eiland had je naast wilde wallaby’s en kangoeroes ook wilde pinguïns! Over het hele eiland waren huisjes gebouwd van hout, waar pinguïns woonde. Overdag kon je in een paar van deze huisjes kijken, waar je ook pinguïns in kon zien. In de avond, na zonsondergang, begon de Penguin Parade. Tijdens de Penguin Parade kwamen er honderden pinguïns (die maximaal 30 cm groot waren) uit de zee, terug van een dag vissen. Eerst zag je de pinguïns uit de zee komen rennen. Wat wel heel grappig was, omdat de pinguïns eerst een paar keer heen en weer rennen, voordat ze echt durven te gaan. Daarna kon je langs de huisjes lopen, waar je kon zien hoe de pinguïns werden opgewacht bij hun huisje. Heel leuk om te zien! Wij wisten eerst namelijk niet dat er überhaupt pinguïns waren in Australië.

Adelaide

De volgende ochtend vlogen we al vroeg naar Adelaide, wat in zuid Australië ligt. Hier hadden we maar een dag, voordat we naar onze volgende bestemming gingen: Auckland. In Adelaide hebben we eigenlijk niet heel veel gedaan, maar we hadden hier weer een eigen kamer wat voor ons weer erg chil was. Hier was het zelf heter dan langs de oostkust, dus konden we onze truien weer opbergen!

Next destination: New-Zealand!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.