Nieuw–Zeeland de Northern Round Up!

Ja en dan ben je opeens alweer in Nieuw-Zeeland. Ik blijf het zeggen maar de tijd is echt voorbij gevlogen. We hebben nu twee weken in Nieuw-Zeeland en moeten hier het beste van gaan maken. In Melbourne hebben we al het één en ander proberen te plannen voor Nieuw-Zeeland want aangezien het hier nu volle bak zomer is, betekent dit ook dat alles qua tripjes praktisch vol zit. We komen er ook al snel achter dat we een keuze moeten gaan maken tussen het noorder en zuider eiland. Omdat we in Auckland landen (het noordereiland), hebben we besloten om alleen het noordereiland te doen, en dan moeten we (helaas ;)) nog een keer terug komen om het zuidereiland te gaan doen.

Omdat de tripjes zo onwijs vol zitten konden we pas op de 4de dag dat we in Nieuw-Zeeland waren met de bustour mee, dit hield voor ons vooral in dat we de eerste dag Auckland gingen bekijken. De tweede dag gingen uitslapen en werken, derde dag hetzelfde en vierde dag ook hetzelfde. Heel fijn dat we veel vooruit konden werken want zo hoeven we er tijdens onze 10 daagse busreis niet veel aan te denken. Auckland waren we eigenlijk snel op uitgekeken, Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en wij hadden het centrum in één dag eigenlijk (zelfs lopend) wel gezien. Natuurlijk waren er hele leuke plekjes zoals iedere stad heeft, maar ja dat maakt de stad helaas niet spectaculair.

Eindelijk was het dan zo ver we konden met de bus het noordereiland gaan aftouren. Beetje anders dan we normaal reizen (gewoon zelf). Nu zit je in een volle bus met (jongeren?) mensen van onze leeftijd en dat kan nogal is uitlopen op een zooitje. De bustour is echt super handig geregeld je rijdt steeds ongeveer ander half uur naar de volgende stop, onderweg maak je verschillende sight seeing stops. Veel gelopen, heeeeeel veel gelopen. Want Nieuw-Zeeland vind lopen echt te gek, Chantal sloeg hierin ook volledig door. Maar goed, naast de sight seeing stuff onder weg moesten we tijdens de rit formulieren invullen met waar we die nacht wilde slapen en ook wat we die middag wilde doen aan tripjes! Errug handig dus.

Hot Water Beach

Onze eerste stop is hot water beach. Nee het water van de zee is hier niet warm, het is het water net voor de zee. Wanneer het eb is kan je een gat graven in het zand en dan komt er gewoon kokend water naar boven. Soms zo heet dat je er niet eens in kon zitten. Wij hadden twee Duitse gasten op onze kamer en hebben toen met hun onze eigen ‘hot tub’ gemaakt. Daar zaten we dan midden in de nacht in onze bikini in de hot tub naar de sterren te kijken. Cocktail please?

Waitomo

Onze volgende stop is Waitomo, iedere ochtend doen we een morning walk (opa zal trots op ons zijn). Iedere ochtend een half uur door super mooie natuur wandelen. Oké hoe erg ik ook kan mopperen ik vond een half uur wandelen ook echt wel leuk en mooi! Eenmaal in Waitomo aangekomen zitten we in een heel erg leuke blokhut, met gewoon onze eigen verdieping, dus net iets meer privacy dan normaal. Zitten nu alleen maar in hostels namelijk de rest is niet te betalen. In Waitomo gaan we naar de Glow Worm Caves, hierin ga je in een grot naar beneden en moet je je tussen de stenen door werken, in het ijskoude water. Iedereen heeft een eigen band met zich mee waar hij/zij tussendoor op kan liggen. We hadden allemaal een lichtje op onze helm, want anders was het pikkendonker. Het enige wat licht gaf waren de Glow Worms. Je kan dit zien als een soort maden die in hun cocon zitten. De cocons geven dus licht! Hoe koud het ook was in het water, het zien van dat licht was echt: AMAZING!

Rotorua

Na Waitomo gaan we door naar Rotorua, overal slapen we steeds 1 nacht omdat we eigenlijk redelijk snel door het noordereiland heen moeten touren maar dat is prima te doen. ’S Ochtends weer een wandeling en in de avond gaan we naar een Mauri Village. Hier gaan we kijken naar de Aboriginals van Nieuw-Zeeland. Heb je ooit wel is een rugby wedstrijd gezien waarin ze voordat ze beginnen een soort rare dans doen met veel tong uitsteekwerk? Nou dat komt dus van de Mauri’s! Erg indrukwekkend was dit, klein beetje acteer werk van hun kant, maar ach wat maakt ons dat uit!

Taupo

Volgende stop Taupo! Hier blijven we wel 2 dagen dus nu kunnen we eindelijk uitslapen. In Taupo doen we de eerste dag een zeilboottripje, want ja ik houd gewoon van boottripjes. Ook al doen we niet heel erg veel op de boot het was erg gezellig! We hadden zelfs pizza op de boot! Die avond gaan we bij de bar naast ons hostel een drankje doen. Heel gezellig, hier ontmoeten we vier Friese jongens die ook bij ons in de bus zaten. Hier hebben we het de rest van de avonden super gezellig mee gehad (ook al konden we ze de helft van de tijd niet verstaan). Tweede dag in Taupo gaan we een track lopen, want ja Chantal die wil nu ook wandelen, want ja dat is weer een ding in Nieuw-Zeeland. Hoe leuk ik het wandelen ook vind (…) mijn knieen vinden het echt niet leuk, dus ik heb de track niet geheel af kunnen maken, maar kwamen best ver! Die avond hebben we de heerlijkste steak ever gegeten, gewoon omdat het kan! En diezelfde avond hadden we nieuwe mensen op onze kamer en omdat het zo gezellig was in de kamer zijn we met hun uit gegaan.

River Valley

Taupo was heel leuk maar ook vooral heel erg vermoeiend, nu gaan we naar een plek waar je geen eens service hebt, zo diep zit het in de bergen. En ja ze hadden echt gelijk het was echt zo ontzettend mooi hier. We gingen hier vooral heen met het doel om te gaan raften, maar dit deden we pas de volgende dag. Het leuke was aan geen service en geen wifi is dat mensen opeens met elkaar moesten gaan praten, de hele avond hebben we spelletjes gespeeld, gezellig gepraat met elkaar en oprecht een hele leuke tijd gehad. Ik heb daarna ook lekker 4 dagen even mijn telefoon niet aangeraakt, gewoon omdat het kan! Die ochtend zijn we gaan raften. We zaten met twee andere meiden op de boot en het was echt super gezellig, leuk en ook echt wel een beetje eng. Omdat onze gids ons denk ik zo gezellig vond kregen wij alle foto’s (stiekem) gratis van hem gewoon mee (normaal 80 dollar). Allemaal blond he ;).

Wellington

Na River Valley zijn we naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland gegaan, hier kwamen we ’s avonds laat aan dus zijn we direct gaan eten. Nadat we hebben gegeten zijn we het buffalo spel gaan introduceren bij onze Friese vrienden. Dus dat eindigde ook in een hele gezellige avond! De volgende dag waren Chantal en ik redelijk brak. Dus hebben we uitgeslapen en zijn toen Wellington gaan ontdekken. Zelfde als Auckland een beetje, niet een hele grote stad en heb je in één dag wel gezien. Toch leuk om er te zijn geweest. De stad heet de windstad en dat is niet voor niks, het waait hier continu!

Jep en toen waren de 10 dagen alweer om, op de terug weg zijn we via Taupo weer naar Auckland gereden. We baalde hier wel oprecht van want de rest van onze ‘vrienden’ gingen allemaal door naar het zuidereiland. Maar goed dan maar volgende keer?

Als mensen aan ons vragen hoe zou je Nieuw-Zeeland beschrijven. Nou ik zou zeggen een grote groene tuin met veel koeien en schapen. Ik had niet gedacht dat ik zo fan van Nieuw-Zeeland zou worden, maar misschien vind ik Nieuw-Zeeland zelfs wel leuker dan Australie… Mag ik dat hardop zeggen? Hihi! Reis is bijna om dus ik ga der nu weer van genieten. Genieten jullie maar weer van ons filmpje:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.