Roadtrip langs de oostkust – deel 2

Nogmaals WAUW wat gaat de tijd snel, het lijkt gisteren dat we Byron Bay binnen reden maar het is ondertussen al bijna weer een maand geleden. We lopen zo achter met schrijven want het is dus letterlijk niet bij te houden. Naast het reizen wat natuurlijk de main focus is moeten we ook nog ergens tijd vinden om te werken, daarnaast dus stukjes schrijven voor Sisterhood en dan ook nog is foto’s uploaden op Polarsteps. Ik heb mezelf denk ik veelste veel opgedragen, maar merk wel dat ik het leuk vindt om jullie op de hoogte te houden en natuurlijk ook het reizen en werk gedeelte. Dus nee nee ik klaag niet, maar vandaar dat we zo mega achterlopen met onze verhalen!

Byron Bay

Na ons avontuur op de surfplank gaan we direct door naar HET surferstadje van Australie: Byron Bay. Over Byron Bay horen we twee dingen. 1. Leuke surferdudes, 2. Te gek uitgaan. Dus met piepende banden zijn wij hier heen gereden. Oh ja onderweg zijn we vanuit Arrawara ergens gestopt omdat het dus ZOOO hard aan het regenen en onweren was. Eerste nacht langs een tankstation slapen. Ja dan houd ik gewoon een mes dichtbij me in de buurt haha! Dit was een van mijn bangste nachten in de camper! Niet alleen omdat het langs een tankstation was, maar ook de storm was niet normaal!

Aangekomen in Byron Bay komen we in een soort van hippiehostel terecht, we krijgen een ‘kampeerplek’ wat eigenlijk gewoon een parkeerplek is, maar goed we zeuren niet er is een zwembad en het is lekker weer.

Liggend aan het zwembad maken we direct vrienden met een Nederlandse jongen die vraagt of we vanavond met hem en een vriend mee uitgaan! Het is een aardige gozer, niks meer dan dat dus wij vinden het prima. Voordat we naar de club gaan doen we een nieuw TE GEK drankspelletje wat ‘Buffalo’ heet! In het begin dachten we jezus wat saai maar echt dit spel is geweldig! Na een aantal potjes gespeeld te hebben was het tijd voor de club! Chantal en ik staan voor de club waar we met de taxi heen waren gereden, moeten we ons ID laten zien. Die we NATUURLIJK niet mee hadden, dus ja echt waar snel heen en weer gelopen (gerend). Eenmaal (gratis) naar binnen (omdat de bewaker ons denk ik zielig vond) is het echt heel erg gezellig binnen! De drank vloeit rijkelijk (sorry pap) en al met al hebben we een echt gezellige avond.

Volgende dag zijn we vroeg ons bed uit gezweet en waren we aan het twijfelen of nog een nacht hier blijven of al naar onze volgende bestemming rijden, ik hoef niet perse te haasten dus we besloten nog een nacht in Byron Bay te blijven zodat we net iets rustiger aan konden doen. Vuurtoren bezocht (wat echt 10.000 kilometer lopen was, bedankt Chantal). En op het meest oostelijke punt van Australie gestaan, hier echt mega veel dolfijnen gezien dus oke dit was wel leuk. Als beloning gaven we onszelf een mega lekkere dure burger, ik nam echt een heerlijke kangaroo burger! Echt een aanrader!

Nimbin

Volgende plaatsje stond eigenlijk niet op onze route maar omdat we in zo een hippie hostel zaten is dit denk ik bij ons een beetje er doorheen gedrukt. Nimbin is een hippiedorpje waar veel touristen heen gaan om space brownies te gaan eten, ook hoorde we dat je leuk kunt shoppen en dat het al met al een heel leuk dorpje is.

Aangekomen in Nimbin… Der is hier 1 straat van gok iets van 300 meter lang, en voor de rest is hier NIETS te doen! Haha! Oeps. Wij maar even avondeten gehaald, meest dure avondeten denk ik wat we ooit hebben gehaald, maar goed we moeten wat en zijn naar een camping gegaan waar we maar 10 dollar per persoon hoefde te betalen. Die avond kwamen we andere backpackers tegen die net als ons in het leuke Nimbin verhaal waren getrapt en hebben met hun uren lang onder de sterren lopen kletsen. Dit maakte ons Nimbin avontuur eigenlijk wel best heel leuk! Oh ja en de weg naar Nimbin is echt zo onwijs mooi! Alleen voor de weg alleen zou ik dus gewoon nog een keer naar Nimbin rijden! Haha!

Surfers Paradise – Gold Coast

Na Nimbin gingen we weer terug op onze normale route langs de kust en nu naar het welbekende surfersstadje: Surfers Paradise ook wel Gold Coast genoemd. Wanneer je hier aankomt rijden zie je een mega grote skyline met super veel gebouwen. Voor ons niet heel erg interessant, ook Surfers Paradise zelf was niet heel erg boeiend maar voor een tussenstop was het wel even mooi meegenomen. We bleven 2 dagen in Surfers Paradise, dit was ook de duurste camping tot nu toe.

Manly – Brisbane

Vanuit Surfers Paradise zouden we direct doorrijden naar Brisbane, op de een of andere manier gaf onze campermate app (waar alle campings op staan) aan dat er een goedkope camping in ‘Brisbane’ lag. Dus wij zijn hierheen gereden, bleek uiteindelijk aardig ver weg van Brisbane te liggen, maar als je de kans krijgt en houdt van een lekker oud stadje dan moet je echt naar Manly gaan. Per ongeluk kwamen we hier, maar het was alsnog een erg leuk stadje. Ons ‘hotel’ had live muziek en toen waren Chantal en ik al tevreden (later er achter komend dat het allemaal rappers waren, nog nooit zoveel herrie gehoord maar goed)!

De volgende dag zijn we uit Manly vertrokken om toch naar Brisbane te gaan. Brisbane is een wat bekender plaatsje, zelf had ik hier ook wel is van gehoord. Je moet begrijpen dat we in een camper rijden door een mega drukke stad, dus je begrijpt dat ik hier zelf al snel genoeg van had. Gelukkig zag Chantal dit al aankomen en had een dierentuin opgezocht waar we EINDELIJK een koala konden gaan knuffelen. De dierentuin heette de Lone Pine Koala Sanctuary, naast Koala’s had je hier alle dieren die in Australie leven: kangaroos (die je kon voeren), emu’s (die kon je niet voeren), krokodillen (ook niet), tasmaanse duivel (weet je wel van tasmanian devil, van tweety enzo) en nog veel meer vette dieren die je niet in Nederland tegenkomt. Ik had niet gedacht dat ik dieren zo leuk zou vinden maar je wil niet weten hoe enthousiast wij nu zijn als we een koala of kangaroo in het wild spotten! Haha!

Beerwah

In Brisbane zijn we niet blijven slapen in deze stad waren geen campings echt IN Brisbane dus zijn we gewoon doorgereden naar onze volgende stop: Noosa. Aangezien het al best donker werd en Chantal natuurlijk weer de afslag ‘Tourist Drive’ (die je hier overal hebt) had genomen. Besloten we om nog een tussenstop te maken voordat we echt naar Noosa gingen rijden en dat was in Beerwah.

We liggen nog goed op schema op dit moment dus dat scheelt. Sorry voor het lange verhaal maar nu heb ik even tijd dus ik dacht daar maak ik gebruik van!

One thought on “Roadtrip langs de oostkust – deel 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.