Roadtrip langs de oostkust – deel 3

Deel drie alweer van onze reis langs de Oostkust in Australië! We lopen nog steeds een beetje achter met schrijven, dus hierbij komt het volgende deel van onze reis langs de oostkust. Na Beerwah zijn we doorgereden naar Noosa:

Noosa

Noosa was een heel gezellig plaatsje. De camping die we hadden zat een stukje van het centrum, maar met de campervan was dit geen probleem. Bij Noosa zijn we lekker naar het strand geweest, dit is het drukste strand die we tot nu toe zijn tegengekomen in Australië (normaal gesproken zijn de stranden namelijk vrij leeg). Maarja om even af te koelen in de zee was dat prima. De tweede dag zijn we nog naar het Noosa national park geweest, waar je ook hele mooie strandjes had die wat rustiger waren. Daarnaast zijn we in Noosa ook naar de bioscoop geweest. Bij de receptie zagen we een foldertje van een bioscoop en toen kregen we beide eigenlijk wel zin om naar de bios te gaan! Volgende stop: Rainbow Beach

Rainbow Beach

Rainbow Beach is een klein stadje dat een beetje afgelegen aan de kust ligt. Het centrum van het stadje bestaat uit een hele korte straat, waar je in een half uurtje alle winkeltjes al hebt gezien. Hier hebben we het stadje verkend en hebben we wat gegeten en gedronken bij een restaurantje. Toen we op zoek gingen naar een camping (wat we normaal gesproken meteen doen) kwamen we erachter dat de campings hier eerder sluiten dan in andere plaatsjes… Klein probleempje aangezien er maar ongeveer drie campings te vinden waren in Rainbow Beach en je in het donker ook niet snel de hele weg terug rijd. Maar gelukkig waren we beide rustig gebleven… Natascha.. En uiteindelijk vonden we nog een camping waarvan de receptie open was. In Rainbow Beach zijn we naar het Cooloola national park geweest, waar je hele mooie zandduinen had. Die vooral heel mooi waren bij de zonsondergang.

Hervey Bay

Na Noosa zijn we naar Hervey Bay gegaan. Hier hadden we een hele chille camping. De dag dat we aankwamen was er een kerstfeest op de camping, dus hoefde wij een avondje geen eten te regelen. De tweede dag in Hervey Bay was er een kerstevenement in de stad: Christmas Carols by Candlelight. Je had hier een podium en alle mensen zaten op een kleedje op het gras, er werden kerstnummers gezongen. Het was wel grappig dat sommige nummers ook waren aangepast aan Australië, met kangoeroes en een zonnige kerst. In Hervey Bay kwamen we erachter dat onze volgende bestemming, waar we 19 december moesten zijn, iets verder was dan we hadden verwacht. We moesten namelijk nog ruim 800 km rijden.

Airlie Beach

De volgende dag hebben we dus de hele dag gereden en zijn we gestopt in Rockhampton, de ‘beef capital’ van Australië. Hier moest je heen om vlees te eten. We waren er op zondag, waardoor er veel gesloten was, maar hadden uiteindelijk wel een restaurantje gevonden. Na Rockhampton zijn we doorgereden tot het donker en hebben we een gratis camping langs de weg opgezocht. De volgende ochtend hoefde we nog maar een paar uurtjes te rijden om bij Airlie Beach te komen, vanaf waar we naar de Whitsundays gingen.

Bij Airlie Beach hebben we de campervan geparkeerd en gingen we voor twee nachten op de boot naar Whitsundays. Hier is het begin van de Great Barrier Reef, die helemaal doorloopt naar het noorden langs de oostkust. Op de boot was het wel heel relaxt, we gingen snorkelen je kon SUP’en (stand up paddling) en hebben ook gedoken (een introductieduik). Als je wilde snorkelen of zwemmen moest je een stinger suit aan als bescherming tegen de kwallen. We hebben ook hele leuke mensen ontmoet op de boot, waar we de hele avond spelletjes hebben gespeeld. En het hoogtepunt van de trip was wel Whitehaven Beach. Om bij dit strand te komen werden we op een eilandje afgezet, waarna je na een klein stukje lopen bij het strand aankwamen. We hebben nog nooit zulk wit zand gezien in ons leven. Het zand was echt heel wit en het water was megablauw! Dit was wel een van onze hoogtepunten tijdens onze reis.

Op de derde dag kwamen we in de vroege middag weer aan in Airlie Beach. Toen zijn we met de mensen die we op de boot hadden ontmoet naar dezelfde camping gegaan. In de avond was daar de after party, waar bijna iedereen van de boot ook heen ging. Dit was wel heel erg gezellig. Airlie Beach was een erg leuk stadje.

Mission Beach

Onze volgende stop was in Mission Beach. Hier hebben we lekker ontspannen en zijn we in de avond naar een tentje met live muziek gegaan. Vanaf hier mocht je niet meer zwemmen in de zee, vanwege gevaarlijke kwallen en soms zelfs krokodillen. Maar gelukkig hadden we wel een zwembad.

Volgende bestemming: Cairns via Atherton Tablelands

2 thoughts on “Roadtrip langs de oostkust – deel 3

 1. Lieve Natasja en Chantal,
  Wat geniet ik van jullie verhalen, foto’s en filpmjes!
  En wat heerlijk om te zien hoe jullie genieten!
  Zelf heb ik familie vlakbij Wollongong wonen en ben daar (helaas al 50 jaar geleden) geweest.
  Genieten jullie nog maar lekker, meiden!
  Liefs en dikke kus,
  Irene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.