Yes Australië HERE WE COME!

Ja dat Azië heb ik na een maand wel een beetje gehad moet ik zeggen. Ik verheug me denk ik al mijn hele leven op Australië, dus nu het zo dicht in de buurt komt wil ik er ook gewoon heen! Nooit had ik echt gedacht dat ik er ooit heen zou gaan, want ja wanneer plan je nou een trip om naar Australië te gaan?

Chantal en ik hebben het denk ik wel vet handig aangepakt, eerst een maandje in Azië en daarna door naar Australië, zo verdelen we de vlieguren een beetje, want 24 uur vliegen is echt niet aan mij besteed!

Aangekomen op het vliegveld in Bangkok gaat eigenlijk alles heel erg voorspoedig, Chantal en ik hebben altijd zat te doen op de WIFI dus de tijd op het vliegveld ging in een rap tempo voorbij. Helemaal ingecheckt en wel en nu klaar om te boarden, begint het toch een partij te stormen! Toen we in Bangkok kwamen was het ook al zo aan het stormen en nu gaan we eruit en gebeurd hetzelfde…. Maar goed wij klagen niet.. nog niet… Eenmaal een uur later in het vliegtuig eindelijk klaar om te gaan, blijken we nog steeds niet weg te kunnen vanwege de storm.. Hmmm.. Filmpje kijken dan maar? Dus Chantal en ik hebben bijna een film af en op dat moment gaat het vliegtuig pas de lucht in. Ja… 3 uur vertraging..

Maar wij blijven enthousiast want we gaan naar SYDNEY!!!!!!!!!! 

Daar zijn we dan aangekomen op de airport van Sydney. Ja natuurlijk denken we aan border security want dat is altijd op tv wanneer je het niet wilt zien. En ja hoor hier is border security ook aan de slag. Wij hebben heel eerlijk op ons visum ingevuld dat we de laatste maand in een gebied zijn geweest waar watervallen en ‘lakes’ zijn, dus wij mochten niet in de ‘nothing to declare’ lijn maar moesten aansluiten in de langste rij, want blijkbaar hadden wij wel iets om aan te geven. Eenmaal vooraan werd iedereen naar verschillende rijen gestuurd en wij naar een rij waar een drugs hond of bacterie hond? Aan ons ging snuffelen of wij wel het land in konden. GELUKKIG! Niks aan de hand we konden gelijk door!

Ik zal jullie de reis naar ons hostel besparen. Eenmaal aangekomen in ons eerste hostel. Sydney (en heel Australië) is een stuk duurder dan wat we gewend waren in Vietnam en Cambodja, dus vandaar dat we zijn gedegradeerd van een eigen kamer naar een gedeelde slaapkamer. We hadden nu een meisje uit Japan op onze kamer die geen woord Engels kon dus dit was eigenlijk prima! (lekker rustig namelijk)

We kwamen best vroeg aan in Sydney en waren alle twee helemaal gesloopt van de vliegreis, dus besloten we even te gaan liggen zodat we straks fit naar de bekendste bezienswaardigheden van (vind ik) de wereld konden gaan.

Wandelen is ons nieuwe ding, overal waar we heen gaan doen we te voet (vind ik vooral heeeeel erg leuk). Dus met de kaart van het hostel op weg naar TAM TAM TAM het Opera House! Wie dit niet kent moet zich nu ernstig gaan schamen. Het Opera House is zoals het al zegt een huis waar opera’s in worden gegeven en is misschien wel het toonbeeld van Sydney of misschien zelfs wel Australië. Als ik voor mezelf spreek dan ben ik erg enthousiast om hier is te zijn geweest. Niemand in onze familie is ooit eerder in Australië geweest dus dat wij dit gewoon gaan ontdekken is echt wel te gek! SYDNEY! 

En daar staan we dan voor het Opera House en voor de Harbour Bridge! MOMENT OF SILENCE…… Wauw! Dit is toch best wel vet. Het eerste wat ons opvalt is dat het Opera House dus niet echt wit is maar een beetje geelig (haha). Fijn dat we dit met jullie delen he? Maar toch in mijn beleving was het altijd wit maar niet echt dus. Ja en daarnaast is het gewoon echt wel heel erg vet om hier te zijn. We hebben natuurlijk de nodige foto’s gemaakt en zijn toen naar de Botanic Garden gelopen. Een heel rondje gemaakt en toen weer terug naar huis!

De volgende dag hebben we heerlijk lang uitgeslapen dit was echt wel even nodig. Toen zijn we in het beroemde Hyde Park gaan liggen. Daar hebben we denk ik maximaal 10 minuten geleden omdat toen de zon weg was en het echt wel een stukje kouder is in Australië dan dat het in Azië was! Nadat we naar het Hyde Park zijn geweest hebben we te voet ongeveer heel Sydney gezien we zijn door China Town gelopen en hebben een drankje gedaan in Kings Cross.

Ook hebben we vandaag een camper gehuurd! Ja spannend spannend. Rib uit me lijf wel hoeveel zo een camper kost maar goed wel chill dat we dan niet met een bus moeten touren zoals we al in Vietnam deden, want daar waren we wel een beetje klaar mee. Het enige wat mij een beetje angstig maakt is het hele links rijden idee.. Nog nooit eerder gedaan, ooit verhalen gehoord van onze oom Leo dat hij wel is een rotonde verkeerd heeft gepakt. Dit moeten we dus NIET doen! Haha bedankt Leo extra opletten voor ons!

We hebben besloten om van Sydney naar Cairns te gaan rijden. Aardig wat kilometers en onze reisgids die gaf aan dat je ongeveer tussen de 3000 en 4000 kilometer rijdt. Dat hangt gewoon heel erg af van waar je zelf heen gaat.

Sydney was echt te gek! Maar nu komt pas het echte avontuur we gaan langs de oostkust van Australië rijden! Wens ons succes en we zetten zo snel mogelijk een nieuw verhaal online.

Next up: touren langs de oostkust!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.